Vind uw
Waar

Beeldentuin en galerie het Aardscheveld

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: exposities
Gratis toegang

De beelden tuin en galerie “Het Aardscheveld” bevind zich op een bijzondere locatie aan de rand van Assen. De beelden zijn geplaatst op historische grond die grenst aan het gebied van stroomdal Drentse Aa.
De collectie bestaat uit ruim 30 beelden, alle werken zijn vervaardigd door beeldhouwer Jaap Bos. Galerie en beeldentuin zijn geopend van mei tot en met september op zaterdag en zondag middag van 13 tot 17 uur en is vrij toegankelijk, koffie en thee word u aangeboden.
De buiten beelden zijn gevormd uit hoofdzakelijk serpentijn en Nieuw-Zeelandse kalksteen. Veelal is er gebruik gemaakt van de oorspronkelijke vorm van de steen en de in de steen aanwezige lijnen geaccentueerd verdiept tot een harmonieus lijnenspel.
Het zoeken naar vormen en oorspronkelijke lijnen geld even eens voor de beelden uit zachtere steen zoals albast en spek steen die in de galerie te zien zijn.

De beeldhouwer is autodidact en heeft toen hij ruim 60 jaar geworden was, na 45 jaar als werknemer opdrachten van anderen moeten uitvoeren, het besluit genomen met steen te gaan werken, om zelf lijnen uit te zetten die in harmonie zijn met omgeving, persoonlijkheid en natuurlijke vormen.

Open: Za, Zo | Seizoen: mei t/m septemberContactinformatie
Telefoon
Straat & nr.: Anreperstraat 184
Stad: Assen
Website: Website