Vind uw
Waar

Banger- en stockcar racing

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: evenement

25 oktober laatste wedstrijd F1 stockcar ASE seizoen 2014
Unlimited Bangers strijden om Blue Oyster Trophy
Zaterdag 25 oktober zullen op Speedway Emmen de Unlimited Banger coureurs gaan strijden om de felbegeerde Blue Oyster Trophy.
500 euro en een prachtige award staan op het spel, enkel en alleen voor de winnaar van deze Blue Oyster Trophy. Uiteraard worden er nog meer awards uitgereikt.

Om deel te kunnen nemen voor deze Main Race moeten de coureurs zich eerst kwalificeren via heats en / of consolation (herkansing) race. De afgelopen jaren hebben al bewezen dat de coureurs voor deze meeting hun beste wagens van stal halen, de mooiste beschilderingen erop zetten, en bovenal met de beste instelling die er is, er vol tegenaan gaan!

Bangerraces zijn races met (oude) auto’s , waarbij de eerste coureur die over Start/ Finish komt de winnaar is, maar als uitzondering op de meeste Autocross/Speedway klassen is (bijna) alles toegestaan om de concurrentie uit te schakelen. Elkaar de muur indrukken op volle snelheid, op volle snelheid achterin in een stilstaande auto rijden zijn een paar van de voorbeelden van deze spectaculaire klasse, die je zelf met eigen ogen gezien moet hebben om het te kunnen geloven. De coureurs bij ASE Emmen zijn verplicht om met een achterwiel-aangedreven auto aan de start te komen, waarbij de minimale grootte van de auto de maten van een Volvo 240/ Ford Granada moet hebben, grote auto’s dus.

De deelnemerslijst zegt al genoeg. Een internationaal veld van 120 rijders hebben zich ingeschreven. Niet alleen uit Nederland dus. Maar ook deelnemers uit Belgie, Duitsland en zelfs een 10-tal rijders uit Engeland.
De praktijk wijst uit dat er laatste week nog meer inschrijvingen zullen volgen.

Naast de Unlimited Bangers komen de Formule 1 Stockcar coureurs nog eenmaal dit jaar aan bod.
Op 25 oktober wordt het baankampioenschap in deze klasse beslist.
Alhoewel #16 John van ’t Veer uit Assendelft nu nog de beste papieren heeft, kan pech hem zomaar naar de 2e of zelfs de derde of vierde plek terugwijzen.
#47 Danny van Wamelen (Pijnacker), #228 Jan Roelof Wijbenga (Kloostertille) en #84 Mark Woudenberg zijn nog kanshebbers. Tussen de eerste en vierde plek zit slechts 38 punten verschil.

Dus kom naar de Stockcar Arena en laat u verleiden voor een dagje stockcar- en bangerracing van de bovenste plank. Crashes gegarandeerd!
Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.
De entree per dag is slechts € 15,– voor volwassenen. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen € 2,-- en de kleintjes tot 6 jaar kunnen gratis naar binnen.
De wedstrijden beginnen om 12:00u.

Hou de website van Speedway Emmen in de gaten zodat U op de hoogte blijft van alle nieuwtjes.
See you in Emmen.
ASEContactinformatie
Telefoon 06-54617752
Straat & nr.:
Stad: Emmer-Compascuum
Website: Website
Start: 25/10/2014
Eind: 25/10/2014