Vind uw
Waar

Groot race en crash spektakel

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: evenement

Unlimited & Limited Bangers en Bangerstox sluiten seizoen

Zaterdag 27 December zal de inmiddels traditionele Oliebollenrace op Speedway Emmen verreden worden. De hele dag zal gevuld worden met Unlimited & Limited Bangers en Bangerstox. Deze bolides zullen “knallend” het oude jaar uitluiden.

Bangerraces zijn races met (oude) auto’s , waarbij de eerste coureur die over Start/ Finish komt de winnaar is, maar als uitzondering op de meeste Autocross/Speedway klassen is (bijna) alles toegestaan om de concurrentie uit te schakelen. Elkaar de muur indrukken op volle snelheid, op volle snelheid achterin in een stilstaande auto rijden zijn een paar van de voorbeelden van deze spectaculaire klasse, die je zelf met eigen ogen gezien moet hebben om het te kunnen geloven. De coureurs bij ASE Emmen zijn verplicht om met een achterwiel-aangedreven auto aan de start te komen, waarbij de minimale grootte van de auto de maten van een Volvo 240/ Ford Granada moet hebben, grote auto’s dus.
Ervaring leert dat niets wordt geschuwd om iemand de muur in te drukken en harde klappen en crashes zijn aan de orde van de dag.


De Bangerstox-klasse is in zekere zin vergelijkbaar met de Bangers. Het grote verschil is dat het niet een “full-contact” klasse is, de tegenstander mag alleen rond-geduwd worden. De auto’s mogen tevens niet zwaarder zijn dan 1200 kg (max. Ford Sierra ) Tevens is de motorinhoud beperkt tot 2000 cc. In tegenstelling tot de Bangers is het bij Bangerstox wel toegestaan om met voorwiel-aangedreven auto aan de start te verschijnen.

De Limited Bangers zijn Bangerstox die racen met dezelfde regels als die gelden voor de Unlimited Bangers.
Voor de Unlimited Bangers kan er nog ingeschreven worden. In beide andere klassen was het in no time volgeboekt. Zo zullen er 50 Limited Bangers aan de start komen en is een 100+ deelnemersveld bij de Bangerstox reeds een feit.
De Unlimited Bangers kunnen zich nog steeds inschrijven en deze klasse is het ultieme voor wat betreft harde klappen en crashes.


Voor meer informatie kunt U terecht op de website van ASE:  en  waar alle informatie op staat voor de komende races.
U bent dus allen van harte welkom op Speedway Emmen op zaterdag 27 december voor een middag spanning en sensatie.
De races zullen aanvangen om 12:00u
Locatie: Veenakkers 35, 7881 XA Emmer Compascuum.

See you in Emmen
ASEContactinformatie
Telefoon 06-54617752
Straat & nr.: Veenakkers 35
Stad: Emmer-Compascuum
Website: Website
Start: 27/12/2014
Eind: 27/12/2014