Vind uw
Waar

De stekkentuin

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: tuinen
vanaf: € 3,00

Bijzondere boerderijtuin met rondgolvende, opgehoogde borders, waar bladkleur, -structuur en –vorm een belangrijke rol spelen.
Door gebruik te maken van rood-, grijs- en bontbladige planten, heesters en bomen is hier een tuin gecreëerd die van maart tot oktober blijft boeien, ook ZONDER bloei.
Het voorjaar wordt aangekondigd met de bloei van ruim 350 verschillende Helleborussen in allerlei soorten en in vele kleurschakeringen, gevolgd door talloze vroegbloeiende bolletjes. Pulmonaria’s met bijzonder opvallende bladkleuren lichten donkere schaduwborders op.
De 25.000 bollen inde windsingel (w.o. 9000 narcissen in ruim 225 soorten) zorgen, dat de bezoekers bij de oprit van de boerderij ‘warm verwelkomd’ worden
Het kleurrijke blad van de 300 Hostasoorten maken van de “Hostawalk” een aantrekkelijke border. Richting zomer zijn er telkens andere bloemen, planten, heesters die opvallen door hun bijzonder blad en bloemen, met als hoogte punt eind juni: de ruim 200 Stokrozen, in vele kleurschakeringen.
Met in juli gevolgd door de bloei van de ruim 90 kleurrijke Hortensia’s.
Augustus zorgt voor een drukte van belang op de tientallen bloeiende Sedums: vlinders, hommels, bijen etc. vinden hier een waar lustparadijs. Daarna is het de beurt aan de diverse siergrassen, anemone armeluisorchideeën, etc. etc.

Open van maart tot oktober.
Elke vrijdag en elke zaterdag van 10.00 - 17.00 uur
Alle andere dagen op afspraak, ook ’s avonds.
Groepen sowieso op afspraak.
Entree: € 3,00 p.p
(Tijdens speciale Open Dagen en Open Weekenden : € 2,50 p.p.)Contactinformatie
Telefoon 0527 271327
Straat & nr.: Noordermiddenweg 13
Stad: Espel
Website: Website
Start: 01/03/
Eind: 01/10/