Vind uw
Waar

Museum opsterl�n

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum

Van 15 augustus tot en met 2 november vindt er in Museum Opsterlân een landelijke kunsttentoonstelling plaats. 10 kunstschilders en 1 beeldhouwer stellen werken ten toon met het thema: de Nederlandse koe.

Daarnaast worden er ook 3 schilderijen tentoongesteld uit particulier bezit. Geportretteerde prijskoeien, inclusief hun verhalen, linten en oorkondes, waaronder de beroemde stier Sunny Boy.

Koeien zijn een bekend verschijnsel in het Nederlandse landschap. Producent van onze melk, Vertrouwd en gewoon. Een eeuwenlange traditie. Te vinden op rotstekeningen, schilderijen uit de Gouden Eeuw, als ook in het Stamboek-Beeld Us Mem.

Museum Opsterlân neemt de bezoeker tijdens deze tentoonstelling mee in de wereld van dit stukje Cultuur. Naast de prachtige afbeeldingen, waarbij door de keuze van de kunstenaars een grote variatie in technieken wordt tentoongesteld, nemen wij de bezoeker ook mee in de wereld van het fokken. Diverse lezingen worden georganiseerd, zoals o.a. door topfokker Nico Bons.

Combinatiebezoeken waarbij de bezoeker naast een bezoek aan de tentoonstelling een kijkje kan nemen bij verschillende veehouderijen. Met elk een andere benadering op het houden van vee.

Bijzonder is ook het aan deze tentoonstelling gelieerde evenement: Dei van \'t Kealtsje op zaterdag 13 september. Terug van weggeweest midden in het centrum van Gorredijk. Levende Have! Een heuse kalverenkeuring, met 100 kalveren, stro, veewagens, 2 keuringsringen en spreekstalmeester. Een spektakel welke voornamelijk door en voor kinderen wordt georganiseerd. Dit in samenwerking met Kalveren Opfokclub Ring-Sûd. Rondom dit festival zullen kraampjes met streekproducten, een nepkoe, voor de kinderen de vaardigheid van het melken te laten meemaken, en nog veel meer activiteiten.

Uiteraard worden er rondom deze bijzondere tentoonstelling ook allerlei workshops voor kinderen georganiseerd. Om in de kunst te blijven, denk bijvoorbeeld aan je eigen kunstkoe maken.

De 11 nationaal als ook internationaal bekende kunstenaars zijn:
· Gerard Brouwer (beeldhouwer),
· Marleen Felius,
· Erwin van Zijl,
· Corry Kooy,
· Marc de Jong,
· Epko Cordel,
· Hiske Wiersma,
· Hanneke Vleugel,
· Ruud Spil,
· Theo Onnes
· Henk Hofstra.Contactinformatie
Telefoon 0513 462930
Straat & nr.: Hoofdstraat 59
Stad: Gorredijk
Website: Website
Start: 15/08/2014
Eind: 02/11/2014