Vind uw
Waar

Nederlands Pluimveemuseum

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum
vanaf: € 5,00

In Barneveld, de bakermat van de Nederlandse pluimveehouderij staat het recentelijk geheel nieuw ingerichte Nederlands Pluimveemuseum. Een uniek museum waar de boeiende geschiedenis van de kip en het ei op eigentijdse wijze in beeld wordt gebracht: Van traditionele, kleine kippenhokjes tot moderne, diervriendelijke houderijsystemen. Authentieke eierkisten en kippenmanden zijn te zien tegen het decor van de vroegere markt in Barneveld. Bekijk de antieke broedmachines, waarvan er één nog in bedrijf is en volg een kuikentje als het uit het ei komt. De donzige kuikentjes mogen nog vastgehouden worden ook!

Hoedertuin en speeltuin
In de uitgestrekte hoendertuin tonen meer dan 20 oud-Hollandse hoenderrassen hun mooiste kleuren. Uiteraard ontbreekt de wereldberoemde Barnevelder niet in de verzameling raskippen. De hoendertuin is een bezoek meer dan waard. Naast de hoendertuin is voor de kleintjes een mooie speeltuin aangelegd met leuke “kippige” toestellen.

Veilinglokaal
Het Pluimveemuseum heeft nog een traditioneel veilinglokaal met een interieur uit ± 1930. Hier worden eieren en artikelen uit de museumwinkel geveild. Doe mee aan een veiling en koop een doosje eieren, een flesje advocaat of een leuk aandenken, door met een druk op de knop zelf de authentieke veilingklok op het juiste moment stil te zetten.

Speurbrief voor de jeugd
Een speurtocht aan de hand van een boeiende speurbrief met vragen maakt een bezoek aan ons museum ook voor jonge bezoekers leuk en spannend. Kuukel is daarbij de gids.

Koffiekamer en museumwinkel
Dorst of trek gekregen? In de koffiekamer kunt u terecht om even gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie, thee of een glaasje fris. Neem er een koek of tosti en uiteraard kippensoep bij. Sluit het bezoek af in de museumwinkel, waar u leuke en nuttige artikelen vindt om als aandenken of cadeautje mee te nemen. Alles natuurlijk met kip en ei als thema.

Toegankelijkheid
Het Pluimveemuseum is zeer ruim opgezet. De toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers van zowel het museum als de hoendertuin is uitstekend.

Openingstijden
Van de voorjaarsvakantie tot eind oktober , dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Entreeprijzen 2014
Volwassenen: € 5,00 p.p.
Kinderen van 2 t/m 11 jaar: € 2,50 p.p.
Korting voor groepen vanaf 20 personenContactinformatie
Telefoon 0342-400073
Straat & nr.: Hessenweg 2a
Stad: Barneveld
Website: Website
Start: 18/02/2014
Eind: 31/10/2014