Vind uw
Waar

BetuweStrand Recreatie

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: watersport

Waterskibaan BetuweStrand
Waterskiën is pure fun, waar je beslist verslaafd aan raakt. Het leuke is, dat iedereen in een uurtje kan leren waterskiën. Daar staan onze professionele instructeurs garant voor. Het is makkelijk en veilig voor iedereen met een normale lichamelijke conditie.

Wat is een waterskibaan?
Waterskiën op een waterskibaan is vergelijkbaar met het waterskiën achter een boot. Het grote verschil is, dat je wordt voortgetrokken door een kabel. Na de start kun je via een bijna rechthoekig traject een rondje over het recreatiemeer maken. Tenminste als je geen fouten maakt... want dan is het even zwemmen om het weer opnieuw te proberen.

Hoe werkt het?
Je koopt een kaartje bij de receptie voor 1 of 2 uur. Je krijgt een paar waterski’s en een zwemvest en je bent klaar voor de start! Vanaf de startplek word je meegenomen door een skilijn en ga je met een lekker vaartje van 30 km/u over het water met nog 5 andere skiërs.

Tips voor beginners:

Koop een 2 urenkaart dan heb je lekker de tijd.

  • Bekijk de instructievideo en lees het gebruikersreglement en onderteken dit.
  • Kleed je om en huur bij kouder weer een wetsuit.
  • Pak 2 ski’s en maak deze nat. Trek de ski’s pas aan op het blauwe gedeelte van de mat.
  • Bij de start ga je diep gehurkt zitten met gestrekte armen. Blijf de eerste 25 meter in gehurkte houding zitten en ga daarna langzaam staan met licht gebogen knieën en gestrekte armen.
  • Ongeveer 70 meter voor de bochten geef je veel druk op je linker ski, waardoor je naar rechts gaat. Passeer de boei aan de rechterkant.
  • Als je valt, ga dan zo snel mogelijk uit de baan van de andere skiërs.
  • Wil je stoppen, maak dat dan kenbaar door tussen de 2 witte boeien aan het eindpunt door te skiën en laat bij de oranje boei de skilijn los.

Aanvullende informatie:

Honden zijn niet toegestaan, ook niet van bezoekers.

 Contactinformatie
Telefoon 0345-681503
Straat & nr.: A. Kraalweg 40
Stad: Beesd
Website: Website