Vind uw
Waar

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum
vanaf: € 4,50

Beleef de 65 jarige Vrijheid
Op één van de mooiste locaties van Nederland, tussen de heuvels en bossen van Groesbeek, ligt het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. In dit museum - gelegen in de nabijheid van Arnhem, Nijmegen en de Duitse grens - is het verleden tot leven gebracht. In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, beleef je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa. Typische jaren \\\'40 geuren, diorama\\\'s, originele filmbeelden, toespraken en muziek verbeelden de Bevrijding op boeiende wijze. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, mensenrechten en vrijheid.

Evenementen & Exposities
In de weekends, tijdens schoolvakanties en op feestdagen worden allerlei evenementen georganiseerd voor kinderen en volwassenen. Daarnaast zijn er nog volop muziekprogramma’s en andere interactieve activiteiten zoals de Zweeds Wittebrood dag.

Dit jaar laat het Bevrijdingsmuseum twee verschillende tentoonstellingen zien:
‘Krabbels & Klodders – een uniek beeldverhaal in bezettingstijd’ is tot 8 maart te bezichtigen. Deze tentoonstelling geeft een unieke blik in de belevingswereld van de burger in oorlogstijd. De expositie laat u op intieme wijze het leven en denken in het laatste bezettingsjaar beleven. De prachtige stripbeelden en de bijtende humor geven inzicht in zeer uiteenlopende thema’s zoals de NSB, hongerwinter, nazi-propaganda, Arbeitseinsatz, schaarste en oorlogsleed.

Groepsbezoek
Een bezoek aan het museum is zeker ook voor groepen mogelijk. Naast een museumbezoek kunt u van bevrijdingsgebak en koffie met een proeverij van Zweeds Wittebrood genieten voor € 11,60. Bovendien hebben we nog tal van andere groepsarrangementen. Ook voor schoolgroepen is het Nationaal Bevrijdingsmuseum een goede bestemming. Schoolgroepen kunnen op verschillende manieren het museum bezoeken. Dit bezoek kan via een rondleiding, door middel van museumopdrachten met een coach of met een objectenkoffer. Natuurlijk kunnen jarigen ook hun verjaardag in het museum vieren.
 
 
Openingstijden
Ma – za: 10 – 17 uur
Zon- en feestdagen: 12 – 17 uur
Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten

Open: Alle dagen geopend | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 024-3974404
Straat & nr.: Wylerbaan 4
Stad: Groesbeek
Website: Website