Vind uw
Waar

Landgoed Schovenhorst

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: tuinen

Ontdek de geheimen van de \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'wonderebomenwereld\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'!

Een wandeling over het 160 jaar oude Noordwest Veluwse landgoed zit vol verrassingen. Dwalend door de bomentuinen ontdekt u majestueze bomen van exotische komaf, natuurlijk en door mens gemaakte kunstwerken en stille paadjes die de fantasie prikkelen. De 40 meter hoge Bostoren is een belevenis voor jong en oud en kinderen kunnen zich uitstekend vermaken in het Speelbos.

Wandelen
In het Kleine Pinetum met zijn reusachtige Mammoetboom, Japanse ceder die dienst doet als spechtenflat en Reuzenlevensboom. In het Grote Pinetum (Verborgen Tuin) met zijn mysterieuze stilte achter de hoge toegangspoort. In het Arboretum met naald- en loofbomen gegroepeerd in \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'continenten\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'. Naast de tuinen bestaat het landgoed uit 150 hectare bos, waarin wandelroutes zijn uitgezet. Op aanvraag kunt u een rondleiding laten verzorgen.

Klimmen
Beklim de 40 meter hoge Bostoren! Een toren met een steeds veranderend perspectief, galerij met nestkastjes en een spectaculair vrijhangende klimkooi voor durfals. Op de top een prachtig uitzicht over de Veluwe tot aan de Randmeren. Beklim de 235 treden en bekijk het met eigen ogen!

Spelen
Hutten bouwen, ravotten en klauteren: het kan allemaal in het Speelbos. Ouders kunnen hun kinderen aanschouwen vanaf de diverse picknicktafels.


Bezoekerscentrum
U kunt uw toegangskaarten Bostoren, parkeermunten en informatie verkrijgen in het Bezoekerscentrum (gesitueerd in de Werkstee). Tevens is hier een kleine landgoedwinkel in gevestigd. In het Bezoekerscentrum kunt u ook terecht voor wandelroutes en rugzakroutes (voor kinderen). Voor een kopje koffie, thee of frisdrank kunt u plaatsnemen bij de open haard of bij mooi weer onder de walnotenboom.

Openingstijden
van april t/m oktober: woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijzen Bostoren
(incl. vrij wandelen over het landgoed, toegang tot de tuinen en spelen in het Speelbos):
Volwassenen € 5,00
Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 3,00
V.a. 10 personen € 1,00 korting op toegangsprijs
Parkeren: € 2,50


Open: Zo | Seizoen: november t/m novemberContactinformatie
Telefoon 0341 351207
Straat & nr.: Garderenseweg 93
Stad: Putten
Website: Website