Vind uw
Waar

Tielse IJsvereniging de Pinquin

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: schaatsen

Geschiedenis van De Pinguïn....
De geschiedenis van de IJsvereniging gaat terug tot in 1956. In dat jaar is de vereniging officieel opgericht.
Onderstaand een beknopt overzicht van een aantal gebeurtenissen uit het verleden. Dit overzicht is niet compleet en zou afbreuk doen aan al die mensen die zich door de jaren heen actief hebben ingezet. Daarom zijn \\\"oud bestuursleden\\\" benaderd of zij nog belangrijke gebeurtenissen weten te herinneren, om zo dit overzicht completer te maken.
Mocht u nog leuke momenten of belangrijke gebeurtenissen weten, meld dit dan aan het bestuur

Een paar hoofdpunten:

Najaar 2004 wordt het duidelijk dat de nieuwe locatie aan de Echteldsedijk geen haalbare kaart is. Er is sprake van een te slappe bodem, die ook verontreinigd is. De kosten om hier iets van te maken zijn hoog. Om deze redenen gaat deze locatie niet door.
Begin 2001 start het overleg tussen meerdere verenigingen om te komen tot een gecombineerde Wieler-, Skeeler, Fietscross & IJsbaan. Als ideale locatie valt het oog op het park aan de Echteldsedijk (voormalige stort).
Begin 2000 is een krabbelbaantje aangelegd voor de jeugd. Hierdoor is het mogelijk om met enkele dagen vorst te schaatsen in Tiel.
Medio 1990 is een nieuw clubhuis gebouwd door een enthousiaste groep vrijwilligers. In het clubhuis is een bestuurskamer, een kleedkamer en een hokje voor de kassa ondergebracht. Ook is er een aparte ruimte gemaakt om de veegmachines te stallen en onderhouden.
De constructie is zodanig gemaakt dat een eventuele verhuizing naar een andere locatie mogelijk is.
De Tielse IJsvereniging De Pinguïn wordt opgericht op 1 maart 1956.Contactinformatie
Telefoon
Straat & nr.: Kersenboogerd - Laan van Westroyen, Tiel
Stad: Tiel
Website: Website