Vind uw
Waar

4cb ballonvaarten velp e.o.

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: ballonvaren
vanaf: € 125,00

Ballonvaren boven Gelderland

Velp maakt deel uit van de gemeente Rheden. Het is het belangrijkste dorp van deze gemeente en telde per 1 januari 2002 17.575 inwoners. Dat is ongeveer 39% van het totaal aantal inwoners van de gehele gemeente Rheden. De andere dorpen van de gemeente Rheden zijn Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren.
Velp ligt juist ten oosten van Arnhem. Aan de noordzijde grenst Velp aan de gemeente Rozendaal. In het westen grenst de gemeente Rheden aan Brummen en ten zuiden van de gemeente Rheden stroomt de IJssel.

Sinds het midden van de negentiende eeuw is het dorp aan de IJssel enorm gegroeid. Ten zuidwesten van Velp werden in het begin van de twintigste eeuw grote woonwijken aangelegd, waarvoor verschillende oude landgoederen moesten verdwijnen. Ook in Velp-noord zijn in het begin van de twintigste eeuw grote villawijken aangelegd, waarvoor bij voorbeeld het kasteel Overbeek moest worden gesloopt. Het terrein werd daarna voor woningbouw verkaveld.

Na de Tweede Wereldoorlog is de groei explosief verder gegaan. Het zuidwesten van Velp werd volgebouwd, waarna ook in Velp-zuidoost grote woonwijken werden aangelegd. In het oosten werd de groei gestopt door het landgoed van het kasteel Biljoen. In het noordoosten van het dorp ten slotte werd nog een grote villawijk aangelegd, zodat Velp thans vrijwel is volgebouwd. Ten westen van deze villawijk ligt het Sportpark de Pinkenberg, maar dit park ligt op het grondgebied van de gemeente Rozendaal.

In het zuidwesten loopt de A12, de weg van Utrecht naar Oberhausen. De weg loopt hoog boven het grote verkeersplein, het Velperbroekcircuit. Van deze enorme rotonde loopt intussen ook een snelweg in de richting Dieren, de IJsselweg. Ten zuiden hiervan is een industrieterrein, de Beemd, aangelegd. Beide snelwegen omsluiten het dorp Velp geheel aan de west- en de zuidzijde.

Deze vaarten vinden plaats tegen het einde van de \\\\\\\"daglichtperiode\\\\\\\".

Uw verzameltijd is 3 uur voor zonsondergang, de tijd varieert dus gedurende het seizoen. Meestal leveren deze vaarten prachtige foto’s op wanneer de zon ondergaat en de lucht roze kleurt. Het programma duurt ongeveer 4 uur en u bent 1 tot anderhalf uur in de lucht.

De vouchers aangeschaft bij 4CB ballonvaarten zijn inclusief:
• Enthousiaste en professionele begeleiding.
• Vervoer terug naar de opstijglocatie.
• Traditionele champagnedoop in het veld.
• Luchtdoopcertificaat.
• WA-verzekering.
• Boekings- en verzendkosten.
• Vergunningen.
• Onze vouchers zijn vrij op naam dus overdraagbaar.

Open: Alle dagen geopend | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 026 370 2870
Straat & nr.: Meander 2
Stad: Velp
Website: Website