Vind uw
Waar

Museum Het GOLS-station

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum
vanaf: € 3,00

Museum \\\"Het GOLS-station\\\" Winterswijk

Informatie-centrum voor de Geschiedenis van het Openbaar Vervoer in Oostelijk Nederland

Maak eens kennis met het spoorwegknooppunt Winterswijk!

Winterswijk bezat vroeger een groot spoorwegemplacement, onder andere bestaande uit twee stations, drie locomotievendepots en een groot rangeerterrein. Er liepen treinen in vijf richtingen. De belangrijkste functie van de spoorwegen was het vervoer van kolen, die uit het Ruhrgebied kwamen en naar het westen van Nederland verder werd vervoerd.

Die tijden zijn nu voorbij. Al in de jaren \\\'30 deden vrachtauto\\\'s en autobussen hun intrede, die een deel van het goederenvervoer en vooral van het personenvervoer voor hun rekening namen. In Winterswijk komen vandaag de dag geen goederentreinen meer; maar nog wèl streekbussen en regionale reizigerstreinen.

Museum \\\"Het GOLS-station\\\" houdt de herinnering aan het spoorwegknooppunt Winterswijk levend, door haar onderkomen voor bezoekers open te stellen. Op een grote modelbaan is het spoorwegcomplex van Winterswijk nauwgezet nagebouwd, inclusief de naaste omgeving van de stations.

Deze modelbaan geeft u een zeer getrouw beeld van de jaren 1920-30. Een unieke weergave van een verdwenen werkelijkheid. Ruimtelijk, in de kleuren van toen, met de treinen van toen. Een aanblik die u niet snel zult vergeten... Museum \\\"Het GOLS-station\\\" heet u van harte welkom in de 20e eeuw!

In Museum \\\"het GOLS-station\\\" liggen ook fotoalbums met overzichten van de stations aan alle vroegere spoorlijnen in de regio ter inzage. Op uw verzoek kunnen wij ook een dia-presentatie voor groepen op lokatie geven. Kortom, Museum \\\"Het GOLS-station\\\" presenteert u op een begrijpelijke en onderhoudende manier de geschiedenis van de spoorwegen in oostelijk Nederland. En wij hebben koffie, thee en frisdrank.

Graag tot ziens in de 20e eeuw...
bij Museum \\\"Het GOLS-station\\\"!

Openingstijden
Vanwege dat wij alleen in het toeristenseizoen zijn geopend verzoeken wij u om onze internet site te bezoeken voor de actuele openingstijden. Voor groepsbezoeken kunt u ten alle tijden terecht bij ons.

Open: Za, | Seizoen: juli t/m septemberContactinformatie
Telefoon 0543 531052
Straat & nr.: Plein Keizers 6
Stad: Winterswijk
Website: Website