Vind uw
Waar

Tricot Winterswijk

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum
vanaf: € 2,50

Expositieruimte voor moderne kunst
In de voormalige textielfabriek Tricot in Winterswijk is sinds 2008 een expositieruimte voor moderne kunst gevestigd. Er zijn steeds wisselende tentoonstellingen van moderne kunst in een brede betekenis: kunstenaars van verschillende generaties die een grote verscheidenheid aan opvattingen en werkwijzen aan de dag leggen. Zij treffen elkaar in hun vindingrijkheid en volharding. Het actuele programma is te vinden op de website.

Collectie Wim Izaks
Tricot Winterswijk huisvest ook het oeuvre van de schilder en graficus Wim Izaks (1950-1989). Bij zijn dood liet Wim Izaks ongeveer achthonderd schilderijen na en meer dan tienduizend werken op papier. De stichting Wim Izaks beheert dit werk en verkoopt het voor een deel om met de opbrengst de tweejaarlijkse Wim Izaksprijs uit te reiken. Permanent worden selecties uit het werk geëxposeerd. Op verzoek kunnen bezoekers het werk in depot bezichtigen.

Museumcafé met boekwinkel
Tricot Winterswijk heeft een klein museumcafé waar u kun genieten van een heerlijke kopje koffie, terwijl u op uw gemak kunt bladeren in de aanwezig boeken over Wim Izaks of andere kunstenaars. Ook ligt er informatie over de geschiedenis van het gebouw en over Winterswijk.

Openingstijden
woensdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur

Entreeprijzen
Kinderen 0-12 jaar: gratis
Kinderen 13-18 jaar: € 2,50
Volwassenen: € 5,00
Senioren (65+): € 2,50

 

 

Open: Wo, Do, Vr, Za, Zo | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 0543-532616
Straat & nr.: Tricot 11
Stad: Winterswijk
Website: Website