Vind uw
Waar

Kasteeltuinen arcen

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: tuinen
vanaf: € 12,50

Kom voor de grootste tuinen van Nederland naar Kasteeltuinen Arcen en waarn u in vroegere tijden in het eeuwenoude kasteel. Ontdek de schoonheid van bloemen en planten in schitterende tuinen als het Rosarium, de Oosterse watertuin en het Lommerrijk.

Kasteel Arcen
De barokke bouwstijl geeft Kasteel Arcen een grootse uitstraling die u terugvoert naar de 17e eeuw. Het historisch kasteel biedt een imposante omgeving voor diverse exposities. De prachtige zalen en sfeervolle gewelven in de kasteelkelders zijn een unieke setting voor feesten en partijen.

Kasteelhof
Met uitzicht op het kasteel en de gracht kunt u op de Kasteelhof een hapje en een drankje nuttigen in Brasserie Het Koetshuys of op één van de gezellige terrassen. De Kasteelhof is ook vrij toegankelijk voor passanten; u bent van harte welkom voor een gezellige borrel, lunch of lekkere kop koffie met Limburgse vlaa!

Kleurrijke metamorfose
Elk seizoen heeft zijn eigen charme; in de lente komen de tuinen tot leven, de zomer overlaadt u met kleuren en geuren en tijdens de herfst ondergaat het park een indrukwekkende metamorfose. Ook wanneer de natuur zich in de winter terugtrekt, vormt Kasteeltuinen Arcen een prachtig decor en is een bezoek zeker de moeite waard.

Kasteeltuinen
Laat u verrassen door de kleuren- en geurenrijkdom van het romantische Rosarium waar meer dan 8.000 rozenstruiken van wel 500 soorten bloeien. Ga op reis door Europa en Azië in de Wereldtuinen, leer de tropische plantenwereld kennen in de Casa Verde en kom tot rust in het schaduwrijke Lommerrijk. Elke tuin in Kasteeltuinen Arcen biedt u een nieuwe, groene ervaring.

Kinderen

Ook voor kinderen is een dagje naar Kasteeltuinen Arcen een leuke beleving. Zo is er een spannende speurtocht door het park, een speelstrand, aapjes en andere dieren en een 21-holes midgetgolfbaan.

Evenementen & Activiteiten
Kasteeltuinen Arcen heeft een zeer uitgebreide evenementenkalender. Grote evenementen maar ook optredens van muziekgezelschappen, beurzen, exposities en shows van bloemensoorten staan op het programma.

 

 


Openingstijden
5 april t/m 2 november 2014, dagelijks 10.00-18.00 uur


Entreeprijzen
Kinderen 0-3: gratis
Kinderen 4-17 jaar: € 7,50
Volwassenen: € 15,00
Groepen vanaf 20 personen: € 12,00Voor meer informatie over de mogelijkheden en evenementen in Kasteeltuinen Arcen kunt u terecht op onze websiteContactinformatie
Telefoon 077-4736010
Straat & nr.: Lingsforterweg 26
Stad: Arcen
Website: Website
Start: 05/04/2014
Eind: 02/11/2014