Vind uw
Waar

Kasteelpark born

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: dierentuinen
vanaf: € 4,50

Kasteelpark Born, een bezoek waard …..

Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. In het park ervaar je de rust die er al van oudsher heerst. Je kunt heerlijk wandelen en genieten van de dieren en het natuurschoon.

De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele papegaaiachtigen om je heen.

In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens en apen. Bij een aantal verblijven wordt de voedertijd aangegeven. Als de verzorger de dieren voert geeft hij informatie over het dier. Verder kun je op de grote kinderboerderij geiten en schapen aaien. 

In augustus 2010 is het Insectarium geopend. Hier kunt u kennis maken met o.a. diverse soorten wandelende takken, tropische kikkers, salamanders, baardagamen en tropische planten. Het Insectarium is in de winterperiode gesloten. Vanaf 1 maart 2011 kunt u de dieren weer bekijken.

Midden in het park is een grote speeltuin. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen, springen op de airtrampoline of spelen in het zand.

Openingstijden
Van 1 maart tot 1 november is het Kasteelpark dagelijks
geopend van 10 tot 18 uur.
In de winterperiode is het park op zaterdag en zondag open van 10 tot 17 uur en op woensdag van 12 tot 17 uur.

Entreeprijzen 2011
Kinderen tot 2 jaar gratis
Kinderen 2 t/m 12 jaar: € 5,00
Volwassenen: € 7,50
65+/gehandicapten: € 6,00
Groepen vanaf 20 personen ontvangen 15% korting op de entreeprijs.

Activiteiten
Gedurende het zomerseizoen organiseert Kasteelpark Born diverse activiteiten.

Open: Alle dagen geopend | Seizoen: maart t/m oktoberContactinformatie
Telefoon 046-4851950
Straat & nr.: Kasteelpark 38
Stad: Born
Website: Website