Vind uw
Waar

Eindhoven Museum

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum
vanaf: € 4,25

Beleef 2000 jaar geschiedenis in 1 dag!

In Eindhoven Museum beleef je 2000 jaar geschiedenis in 1 dag. Je bezoekt het middeleeuwse stadje Endehoven (1250 – 1600 na Christus) en het prehistorische dorpje Eversham (800 – 50 vóór Christus).

Endehoven
Zodra je Endehoven binnenloopt, waan je je in de middeleeuwen. Op het marktplein staan het ambachtenhuis, de smederij en herberg ‘Den Bonten Os’. Net buiten het stadje ligt een vroegmiddeleeuwse boerenhoeve.

Eversham
Eversham is een typisch dorpje uit de ijzertijd. Hier scharrelen de kippen tussen de boerderijen, schuren en kruidentuintjes. Overal branden vuren, waarop dampende ketels kruidenthee staan.

De geschiedenis komt tot leven.
Tijdens weekenden en vakanties komt het museum meer tot leven en nemen historisch geklede bewoners de bezoekers mee terug in de tijd.  De ene keer komt het geluid van wapengekletter je tegemoet en de andere keer kun je kijken naar ambachtslieden die de mooiste dingen vervaardigen. Elk weekend staat er een andere activiteit, thema of demonstratie op het programma. Het precieze programma is te vinden op onze website.

Groepsprogramma’s
Eindhoven Museum biedt bijzondere groepsactiviteiten voor  groepen van 8 tot 120 personen. Een bijzondere ‘middeleeuwse’ maaltijd, lunch of barbecue in Herberg Den Bonten Os maken het bezoek compleet. De bijzondere sfeer en het middeleeuwse karakter geven iedere bedrijfsborrel een extra gezellig tintje.

Evenementen
Een aantal keer per jaar organiseert het Eindhoven Museum speciale evenementen, zoals Brabantse Helden, Ridders & Jonkvrouwen of Gladiatoren. Ontmoet de onbekende helden van vroeger of de duistere kant van de Romeinen. Voor meer informatie bezoek onze website.

Activiteiten
Van dinsdag t/m vrijdag ligt het accent in het museum op arrangementen en educatieve programma\\\'s voor scholen. Tijdens weekenden en vakanties komt het museum meer tot leven en nemen historisch geklede bewoners je mee terug in de tijd. Geniet van diverse demonstraties, een rondleiding of neem deel aan typisch historische activiteiten, zoals graan malen en vuur maken. Ervaar de contrasten en paralellen tussen de maatschappij van de ijzertijd en de middeleeuwen, en de \\\'hightech\\\' samenleving van nu.

Workshops
Wil jij ervaren hoe het is om een oude ambacht te beoefenen? Altijd al eens in een authentieke smederij willen smeden of  historisch willen koken? Kijk dan snel op onze website voor meer informatie. 

 
Openingstijden:
30 maart t/m 2 november 2014: Dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur

 

Entreeprijzen: 
Maandag t/m vrijdag
Kinderen 0 t/m 3 jaar                     Gratis
4 t/m 64 jaar                              € 5.00 p.p.
CJP/65+                                     € 4.50 p.p.
1 Begeleider per gehandicapte        Gratis

Zaterdag, zondag en vakanties
Kinderen 0 t/m 3 jaar                     Gratis
4 t/m 64 jaar                              € 8.50p.p.
CJP/65+                                     € 7.50 p.p.
1 Begeleider per gehandicapte        Gratis

Open: Alle dagen geopend |Contactinformatie
Telefoon 040-2522281
Straat & nr.: Boutenslaan 161 B
Stad: Eindhoven
Website: Website