Vind uw
Waar

Historische rondleidingen

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: bedrijfsuitje
vanaf: € 3,00

Niets is gezelliger dan er met uw vereniging, uw familie, collega\\\'s of met vrienden eens een dagje op uit te trekken. We nodigen u uit om te komen genieten van alles wat Geertruidenberg te bieden heeft. Onderstaande activiteiten zijn het gehele jaar mogelijk op aanvraag.

Stadswandeling  

Over het verleden van Hollads oudste stad Geertruidenberg valt veel te vertellen. De monumenten en de verdedigingswerken, waarlangs de gids u rondleidt, geven daar alle aanleiding toe.Het eeuwenoude marktplein, omzoomd door een dubbele rij leilinden en vele historische panden laat u de sfeer proeven van het handelscentrum dat Geertruidenberg was.

Rondleiding Stadhuis

Het voormalige Stadhuis van Geertruidenberg is prominent gelegen aan de Markt. Eeuwenlang was dit de plaats van waaruit de stad werd bestuurd. Het beeld van Vrouwe Justitia herinnert aan de tijd dat er in dit pand, in de Vierschaar, recht werd gesproken.

Rondleiding Geertruidskerk

De bouwgeschiedenis van deze kerk gaat terug tot ca. 1200. Door de eeuwen hebben perioden van bloei, maar ook branden en oorlogen de kerk vele gedaanten gegeven. in de zomermaanden is de kerk gratis te bezichtigen.

Torenbeklimming

Een hele klim, maar eenmaal boven op de toren van de Geertruidskerk hebt u een prachtig zicht op de stad en krijgt u een goed beeld van de vestingwerken.Tijdns uw klim maakt u kennis met de geschiedenis van deze toren en de klokken uit 1447 en 1647.

Bezoek/rondleiding museum De Roos

Een bezoek aan museum De Roos, gevestigd in een vroeg 17e-eeuws oand aan de Markt in Geertruidenberg, kan een passend begin of afsluiting van de stadswandeling zijn. In vele facetten toont het museum op fraaie wijze de geschiedenis van Geertruidenberg. 

 

Open: Alle dagen geopend | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 0162-517689
Straat & nr.: Markt 46
Stad: Geertruidenberg
Website: Website