Vind uw
Waar

Kasteel heeswijk

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: kastelen
vanaf: € 6,00

KASTEEL HEESWIJK: GOED BEWAARD GEHEIM

Kasteel Heeswijk, gelegen in de bossen iets ten zuidoosten van ’s-Hertogenbosch, behoort tot de meest bijzondere historische locaties van Nederland. Een goed bewaard geheim bovendien. Het tegelijkertijd robuuste en elegante kasteel is één groot museum. Via rondleidingen maakt u nader kennis met de roerige geschiedenis van Kasteel Heeswijk. Jaarlijks worden er talloze feestelijke, muzikale, culinaire, maar altijd tot de verbeelding sprekende activiteiten ontplooid. Dat kunnen concerten, oldtimershows en openlucht theatervoorstellingen zijn, maar ook braderieën, boekpresentaties en Middeleeuwse riddertoernooien.


Museum: kijkje in de kasteelkeuken
Het aanschouwen van een monument als Kasteel Heeswijk doet iets met je. Alleen al het zien van zijn silhouet is een overdonderende ervaring en wakkert de nieuwsgierigheid aan. Nu de recente restauraties zijn voltooid, kunt u weer rondgeleid worden langs de weelderige vertrekken en de prachtige verblijven van de laatste adellijke familie die Kasteel Heeswijk bewoonde. De route in het Kasteelmuseum voert u onder andere door de rijke salon, de middeleeuwse ridderzaal, de exotische Chinese kamer en de bibliotheek van de baron. Via duistere trappenhuizen en onverwachte wendingen neemt u bovendien letterlijk een kijkje in de voormalige kasteelkeuken. Onder leiding van enthousiaste en kundige gidsen maakt u kennis met het uitzonderlijke leven op dit kasteel.


Rondleidingen kasteelmuseum
In de ZOMERPERIODE (1 mei tot 1 oktober) is Kasteel Heeswijk voor individuele bezoekers elke zondag van 12-17 uur geopend. Rondleidingen op zondag (ieder half uur) starten om 12.-, 12.30, 13,- 13.30, 14,-, 14.30, 15,-, 15.30 en 16.00 uur. Op dinsdag, woensdag en donderdag is het kasteel geopend van 11-17 uur. Rondleidingen op dinsdag, woensdag en donderdag (ieder heel uur) starten om 11-, 12-, 13-, 14-, 15-, en 16.00 uur.

In de WINTERPERIODE (1 oktober tot 1 mei) is Kasteel Heeswijk voor individuele bezoekers elke woensdag en zondag geopend van 12-17 uur. Rondleidingen op woensdag (ieder heel uur) starten om: 12-, 13-, 14-, 15-, en 15.30 uur. Rondleidingen op zondag (ieder half uur) starten om 12.-, 12.30-, 13,- 13.30-, 14,-, 14.30-, 15,- en 15.30 uur.


Brasserie Het Koetshuis
Er kan (officieel) getrouwd worden op Kasteel Heeswijk, maar ook uitbundig gefeest en ingetogen vergaderd. Bovendien beschikt Kasteel Heeswijk sinds kort over zijn eigen brasserie: Brasserie Het Koetshuis, een sfeervolle en eigentijds ingerichte horecagelegenheid met heerlijk terras, waar ontspannen genoten kan worden van een kop koffie, een tussendoortje, een uitgebreide lunch, een aangekleed drankje of een happy hour. De recentelijk gerestaureerde voormalige waterburcht is bijna 1000 jaar oud en biedt in de Keldergewelven, het Koetshuis en de Wapenzaal gastvrijheid, inspiratie en ruimte aan gezelschappen tot 250 personen. Sinds kort is het tevens mogelijk om de exclusieve Ridderzaal en de Salon voor bijzondere gelegenheden te huren. 


Vier seizoenen Inspiratie 
Bekijkt u voor openingstijden, rondleidingen, evenementen, concerten en andere faciliteiten onze website eens, en laat ons u overtuigen van onze lijfspreuk: Kasteel Heeswijk, Vier seizoenen inspiratie.

Open: Di, Wo, Do, Zo | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 0413 292352
Straat & nr.: Kasteel 4
Stad: Heeswijk-Dinther
Website: Website