Vind uw
Waar

Nachtdierennacht in het zoo parc

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: dierentuinen

Tijdens de Nachtdierennacht in Zoo Parc Overloon komt u alles te weten over nachtvlinders, vleermuizen en het ‘nachtgedrag’ van de dieren in Zoo Parc Overloon.
Om 19.30 uur en 20.30 uur is er een korte introductie met uitleg over nachtvlinders. Daarna kunt u op zoek naar deze prachtige dieren. De vlinders worden gelokt met licht en stroop en zijn van dichtbij te bekijken. Vrijwilligers van de vlinderstichting vertellen u alles wat u wilt weten over de vlinders en andere insecten van de nacht.
Bent u niet bang voor meer nachtelijk gefladder, dan kunt u op pad met een vleermuizenexpert. Met behulp van een ‘batdetector’ gaat u op zoek naar deze geheimzinnige dieren.
Tijdens een rondleiding door een deel van het dierenpark vertelt een dierverzorger u over het ‘nachtgedrag’ van de dieren in Zoo Parc Overloon.

De Vlinderstichting organiseert deze zomer samen met de Nederlandse Vereniging voor Dierentuinen een nachtvlindernacht in een groot aantal dierentuinen. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennismaken met nachtvlinders. De nachtvlindernachten worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Coalitie voor Biodiversiteit. Meer informatie over de nachtvlindernachten is te vinden op de website.Contactinformatie
Telefoon 0478-640046
Straat & nr.: Stevensbeekseweg 19-21
Stad: Overloon
Website: Website