Vind uw
Waar

Rast Weekender Eleni & Roos

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: evenement

Twee oude jeugdvriendinnen en voormalig varieteartiesten, Eleni en Roos, zijn genoodzaakt hun huis in de oudste wijk van Istanbul te verkopen. De Griekse Eleni laat zich niet verjagen, tijdens de plunderingen en verwoestingen in 1955 niet, en nu ook niet. De Turkse Roos wil het verleden begraven en in deze opkomende stad een nieuw leven beginnen. Terwijl de stad om hen heen in rap tempo verandert, passeren onderwerpen als seks, mannen, euthanasie en liefde de revue. De vriendschap tussen de vrouwen komt in een ander daglicht te staan, als hun verleden steeds meer komt boven drijven.

Een melancholische, maar ook humoristische voorstelling over twee eenzame dames die in een veranderend Istanbul op zoek zijn naar gerechtigheid.

Saban Ol combineert in deze voorstelling historische feiten met fictie, vergelijkbaar met zijn voorstellingen Sivas (2007), Bodypeeling (2005) en In de Schaduw van mijn Vader (2003).
Met nieuw gecomponeerde muziek door Selim Dogru, geinspireerd op de jaren vijftig muziek uit Istanbul met invloeden van Kanto, Tango en Grieks – Turkse rembetiko.

Spel: Paulette Smit en Manoushka Zeegelaar Breeveld, tekst & regie: Saban Ol, vertaling en bewerking: Ergun Simsek en Saban Ol, muziekcomposities: Selim DogruContactinformatie
Telefoon 020 5800 380
Straat & nr.: Bos en lommerweg 191
Stad: Amsterdam
Website: Website