Vind uw
Waar

Theater de Roode Bioscoop

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: theaters
vanaf: € 10,00

De Roode Bioscoop aan het Haarlemmerplein is een klein, intiem theater met een grootse uitstraling en een unieke geschiedenis. Het is een van de oudste theaters van Amsterdam. Klein van formaat maar groot in ambitie!

De Roode Bioscoop is in Amsterdam hét podium voor avontuurlijk muziektheater. De afgelopen jaren speelden hier o.a. Helmert Woudenberg, Ernst Reijseger, Maarten van Roozendaal, Nelson Latif, het Volksoperahuis, Martin Fondse en vele andere veelzijdige artiesten. Theatergroep Flint is sinds jaar en dag de vaste bespeler van de Roode Bioscoop.

Het jaarlijkse Robisco Festival vindt hier plaats. Vanaf 2009 organiseert de Roode Bioscoop  Roode Zondagen. Een select gezelschap van muzikanten, schrijvers, dichters en theatermakers verdrijven de zondagse verveling met verrassende optredens. Afgelopen seizoen waren dat o.a. Freek de Jonge, Jeroen Zijlstra, Bob Fosko, Jeroen van Merwijk, Theo Nijland, Leo Blokhuis, Fay Lovsky, Daniel Arends en Gerard van Maasakkers.

Naast professionele optredens wordt de Roode Bioscoop ook regelmatig gebruikt als repetitieruimte en voor presentaties van amateurgezelschappen. Ook internationaal profileert de Roode Bioscoop zich met o.a. het Festival de Primavera, met Argentijnse muziek en in de zomer het Acoustic Brazil Festival.

 

Open: Alle dagen geopend |Contactinformatie
Telefoon 020 6257500
Straat & nr.: Haarlemmerplein 7hs
Stad: Amsterdam
Website: Website