Vind uw
Waar

Amsterdams Historisch Museum

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum

Amsterdam. Ooit een kleine nederzetting aan de Amstel. Later het centrum van de zeventiende-eeuwse wereldhandel. Vandaag de dag een kleurrijke wereldstad met een bijzonder uiterlijk en met eigenzinnige bewoners. Het Amsterdams Historisch Museum vertelt het meeslepende verhaal van de groei en bloei van deze unieke stad. Maak een boeiende ontdekkingsreis langs zeven eeuwen stadsgeschiedenis door de intieme zalen en binnenplaatsen van het voormalig Burgerweeshuis waar ooit Amsterdamse wezen leefden.

De rijke collectie aan kunstwerken, objecten en archeologische vondsten brengt de lotgevallen van de vele Amsterdammers van toen en nu tot leven. Van het eenzame middeleeuwse leren kinderschoentje en de vogelvluchtkaart uit 1538 van Cornelis Antonisz tot de imponerende schuttersstukken uit de Gouden Eeuw. Fotos en filmbeelden tonen het geluk en het drama van de moderne stadsbewoners. De armoede in de negentiende-eeuwse Jordaan, maar ook het idealisme uit de jaren zestig en de voetbalsuccessen van Ajax.

Bij een bruisende wereldstad als Amsterdam hoort een zinnenprikkelend museum. Daarom wordt gebruik gemaakt van de modernste vormen van multimedia. Ontdek de verrassende objecten die het verleden tot leven brengen. Het ene moment takel je een negentiende-eeuws trekpaard uit de gracht, even later toer je in een witkar door de jaren zeventig. Of bel eens aan bij een bewoner van de Bijlmer en hoor waarom het daar goed wonen is. Het museum biedt voor ieder wat wils. Voor wie volop de tijd heeft is er de Grand Tour, de snelle bezoeker neet de hoogtepuntenroute.

Het Amsterdams Historisch Museum weerspiegelt de tolerantie, ondernemingszin en eigenzinnigheid van een stad die al eeuwenlang mensen trekt uit alle windstreken. Van de Antwerpse kooplieden en Sefardische Joden in de zeventiende eeuw tot de Friese en Brabantse boeren in de negentiende eeuw en de Mediterrane arbeiders in de twintigste eeuw. Zij droegen allen bij aan het levensverhaal van een unieke wereldstad. In het Amsterdams Historisch Museum beleeft u hun ervaringen mee.


entreeprijzen

Bezoekers  Prijs
Kind t/m 5 jaar  gratis
Kind 6 t/m 18 jaar  €5,-
Volwassene  €10,-
65+  €7,50
  
Cards  €7.50
ANWB ledenvoordeel, Show your card!, Holland Pass 
Cards  €5,-
CJP, Cultuurpas, UvA Studentenkaart, ISIC, ITIC, IYTC 
Cards  gratis
Stadspas, I amsterdam Congress Card, I amsterdam Card, Vereniging Rembrandt, ICOM, Museumkaart, XXXs Card 
  
Groepen  25%
Groepskorting vanaf 15 personen 
  
Audiotours  
Highlight Audiotour  €4,50

Open: Alle dagen geopend | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 020-5231822
Straat & nr.: Kalverstraat 92
Stad: Amsterdam
Website: Website