Vind uw
Waar

Stadstour met ijsproeverij amsterdam

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: bedrijfsuitje
vanaf: € 13,50

Een boeiende en informatieve stadstocht door het oudste deel van onze hoofdstad. Ontdek de meest indrukwekkende plekken van Amsterdam met haar vele hoogtepunten zoals het Paleis op de Dam, de Nieuwmarkt, het Rembrandtplein, Centraal Station de stadswallen en de grachtengordel. Een deskundig gids vertelt over het ontstaan van Amsterdam, historische gebouwen en monumenten, mysterieuze beeldhouwwerken, verborgen kerken, legendes uit vervlogen tijden en het beroemde Amsterdamse Chinatown.

Ook kunnen we optioneel tijdens deze tour een bezoek brengen aan de Rosse Buurt. De gids weet hier alles te vertellen over het typisch Amsterdamse tolerantie denken door de eeuwen heen. De buurt, ontstaan uit diverse culturen, scheepslieden en pioniers op het gebied van de erotische industrie. Op de stadswallen kwamen de zeelui honderden jaren geleden al aan wal om de dames van plezier te ontmoeten. We bekijken in dit gebied naast de stadswallen ook oude stadspoorten, huilende verdedigingstorens en de scheepvaartbuurt.

Deze stadstour duurt circa 2 uur en wordt begeleid door een prive gids. Tijdens de rondleiding houden we een verkoelende pauze van ongeveer 20 minuten in een leuke chocolaterie voor een bijzondere ijsproeverij! De gasten kunnen genieten van 16 bijzonder lekkere ijssmaken. Deze smaken zijn allemaal huisgemaakt; van het gewaagde citroen-basilicum sorbet ijs tot het traditionele pistache ijs. Na deze heerlijke pauzestop vervolgt de gids de rondleiding met prachtige verhalen, eeuwenoude legendes en stoere anekdotes. Het eindpunt van de rondgang is in overleg te bepalen.

Open: Alle dagen geopend | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 020-6209338
Straat & nr.: Prins hendrikkade 25
Stad: Amsterdam
Website: Website