Vind uw
Waar

Zuiderzeemuseum

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen laat de Zuiderzee herleven met een buitenmuseum en een binnenmuseum met wisselende tentoonstellingen.

Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk deze voorgoed veranderde in het IJsselmeer. Een bezoek aan het Zuiderzeemuseum is een leuke dag uit voor de hele familie!

Buitenmuseum
De museumveerboot brengt je over het IJsselmeer naar het buitenmuseum waar je een wandeling door de geschiedenis maakt. Loop over de klinkerstraatjes langs meer dan honderddertig authentieke huizen, winkels en werkplaatsen uit dorpen rond de voormalige Zuiderzee. Jong en oud kan spelenderwijs kennis maken met de historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Help ambachtslieden in de Marker haven bij het prepareren van de netten, draai een touw in elkaar bij de touwslagerij, schuif aan in de schoolbanken of ga in gesprek met de Urker bewoners. In de schoolvakanties zijn er extra kinderactiviteiten.
Het buitenmuseum is open van 29 maart t/m 26 oktober 2014.

Binnenmuseum
Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum. In de presentatie Nederland in 7 overstromingen  De Zuiderzee beleef je bijvoorbeeld zelf de stormnacht van 1916, die voor het Zuiderzeegebied heel grote gevolgen heeft gehad. En de familietentoonstelling Reis rondom de Zuiderzee voert je mee langs topstukken uit de collectie en persoonlijke verhalen over het leven in plaatsen rond de voormalige Zuiderzee. In het binnenmuseum vind je ook de schepenhal met de grootste verzameling houten schepen in Europa.

Kijk voor meer informatie op www.zuiderzeemuseum.nl

Open: Alle dagen geopend |Contactinformatie
Telefoon 0228-351111
Straat & nr.: Wierdijk 12-22
Stad: Enkhuizen
Website: Website