Vind uw
Waar

TwentseWelle

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum

TwentseWelle, museum van het menselijk avontuur

Een universeel verhaal met Twente als materiaal
TwentseWelle vertelt het verhaal over hoe de mens de streek Twente, net na de laatste ijstijd betrad en hier zich vestigde. De natuur, de jacht, het verzamelen, de landbouw, de ontwikkeling van land naar stad en streek, de opkomst van de industrie, arbeid, innovatie, techniek en samenleving zijn hierin de belangrijkste onderwerpen. Aan de hand hiervan laat Het Grote Verhaal zien hoe de mens en natuur zich in wisselwerking met elkaar ontwikkelen . TwentseWelle toont eigenlijk een ontwikkeling die overal in Nederland en ook daarbuiten aan de gang is.  Een universeel verhaal dus, maar dan wel met Twente als voorbeeld, als materiaal.

De grote verzameling natuurhistorische- en cultuurhistorische objecten sluiten aan bij Het Grote Verhaal en worden getoond in het open depot, één van de grootste vitrines van Europa. Met behulp van (inter-)actieve presentaties wordt Het Grote Verhaal in een context gezet. Verschillende aparte diorama’s leggen de llink met mondiale thema’s, zoals water, identiteit en religie.

TwentseWelle is gevestigd in het Rozendaal, een bijzonder gebouw, waar de overgebleven delen van de oude, in verval geraakte textielfabriek zijn opgenomen in de eigentijdse architectuur van Bjarne Mastenbroek van SeARCH-artchitecten. In het Rozendaal bevinden zich ook verschillende ateliers van kunstenaars, het Centrum voor Beeldende Kunst en een museumrestaurant.

Openingstijden
Dinsdag tot en met zondag voor het algemene publiek van 11.00 tot 17.00 uur. TwentseWelle is gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Entreeprijzen TwentseWelle

 - Volwassenen

€ 7,50 

 - 4 t/m 18 jaar

 € 5,00

 - 65+

 € 5,00

 - CJP-houders

 € 4,00

 - Museumkaart

gratis

 - Groepen vanaf 10 personen  

 € 1,00 kortingContactinformatie
Telefoon 053-4807680
Straat & nr.: Het Rozendaal 11
Stad: Enschede
Website: Website