Vind uw
Waar

De Oude Aarde

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum
vanaf: € 6,95

De Oude Aarde
In 1969 werd Museum \\\'De Oude Aarde\\\' geopend door de avonturier René Boissevain. Boissevain legde met zijn zoektochten in de uithoeken van de aarde, een unieke collectie edel- en sierstenen aan.

De collectie is in de loop van de jaren steeds verrijkt, zodat er voor Nederland een unieke verzameling is ontstaan. Vooral het door de oprichter zelf gevonden ei van de mammoet-struisvogel, het grootste ter wereld, en de grote versteende boomstam, zijn het zien waard. Naast de collectie \\\'stenen\\\' heeft het museum een terrarium met kaaimannen en schildpadden.
 
Museum De Oude Aarde heeft verschillende kinderactiviteiten zoals:
 
Het Lucky Luck Arrangement

1. Spannende speurtocht
Voor kinderen is er een erg leuke speurtocht door het museum. Aan de hand van vragen ontdekken ze allemaal wetenswaardigheden over de dingen die ze in het museum te zien krijgen. Als ze de vragen hebben beantwoord nemen we de oplossingen samen met de kinderen door en als beloning voor de zoektocht krijgen ze van ons een kleine verassing.
 
2. Goudpannen als echte Cowboys
Verder hebben we nog een vijver waarin kinderen zelf kristallen kunnen “pannenâ€Â. Eind 1800 ontstond in het wilde westen van Amerika ‘goudkoorts’ toen in rivierbeddingen goud werd gevonden. Met behulp van originele ‘goudzoek’-pannen uit Amerika mogen kinderen zelf proberen om in de ‘Crystal’-creek zelf kristallen te ‘pannen’. U zult ontdekken dat ook bij uw kinderen een ware ‘goudkoorts’ ontstaat als het ze lukt om zelf kristallen te vinden. Ze mogen hun vondsten afwegen op een weegschaal en 10 grammen van hun eigen vondsten mee naar huis nemen! (LET OP: de kristalvijver is buiten)
 
3. Ooit 80 miljoen jaar oude kristalbollen gekraakt?
In de winkel is er vervolgens nog het bekende ‘kristal bollen kraken’. Stelt u zich eens voor dat er 80 miljoen jaar geleden in het noorden van Mexico een vulkaanuitbarsting was. In de kokend hete lava die als een dikke brij vanuit het binnenste der aarde naar buiten werd gestuwd zaten duizenden luchtbellen. De aan de buitenlucht blootgestelde lava koelde snel af en hierdoor konden de luchtbellen niet meer ontsnappen. Gedurende 80 miljoen jaar stond deze lava onder hoge druk en kreeg te maken met gigantisch hoge temperaturen. Door de aanwezigheid van vele mineralen in de lava konden er binnenin deze gasbellen prachtige kleuren agaat en/ of kristallen ontstaan.

LUCKY LUCK PRIJZEN:

CASINO
€6.95 per kind (Speurtocht, goudpannen & een kristalbol kraken)

CRYSTAL
€9.95 per kind  (Speurtocht, goudpannen & een garantie kristalbol kraken (heeft altijd kristallen))

JACKPOT
€12.95 per kind (Speurtocht, goudpannen & een grotere garantie bol kraken (heeft altijd kristallen))

Openingstijden:
1 maart tot 1 november elke dag geopend van 10.00 — 18.00 uur.
Van 1 november tot 1 maart Woensdag t/m zondag geopend van 10.00- 17.00 uur.
Gedurende deze periode is het museum in de reguliere schoolvakanties elke dag open.
 
Gesloten op:
Eerste Kerstdag (25 december)

Museum Entree:
Volwassenen    € 3.50
Kinderen (4 t/m 12 jaar)  € 2.50

Naast de collectie \\\'stenen\\\' heeft het museum een terrarium met kaaimannen en schildpadden.
Het uitstapje Museum De Oude Aarde in Giethoorn leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 6,95 p.p.) en schoolreisje (v.a. €4.95).

Open: Alle dagen geopend | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 0521-361313
Straat & nr.: Binnenpad 43
Stad: Giethoorn
Website: Website