Vind uw
Waar

Armando Museum Bureau

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum

Het Armando Museum is, sinds het museum in oktober 2007 door een grote brand getroffen werd, onder de naam Armando Museum Bureau, gevestigd in het Rietveldpaviljoen ‘De Zonnehof’ op Zonnehof 8 in Amersfoort. Dit markante tentoonstellingspaviljoen werd in 1959 door Gerrit Rietveld ontworpen.

Het Armando Museum Bureau organiseert hier tentoonstellingen en activiteiten rond het werk van Armando en andere kunstenaars. In het Armando Museum Bureau is ook een documentatiecentrum gevestigd waar u informatie over leven en werk van Armando kunt vinden. Het Armando Museum Bureau blijft bestaan tot het moment dat het nieuwe Armando Museum opent in de herbouwde Elleboogkerk.

Armando (1929) geldt al jaren als één van de belangrijkste Nederlandse na-oorlogse kunstenaars. Hij bracht zijn jongensjaren door in Amersfoort ten tijde van WOII. Zijn ervaringen uit die tijd keren vaak terug in zijn veelzijdige werk. Hij is bekend als schilder, beeldhouwer, schrijver van proza en poëzie, violist, film- en theatermaker.

Voor meer informatie over de lopende tentoonstelling, activiteiten en het museum kunt u ons mailen!

Open: Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 033 4614088
Straat & nr.: Zonnehof 8
Stad: Amersfoort
Website: Website