Vind uw
Waar

Park Paleis Soestdijk

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum

In de romantische Engelse landschapstuin rondom Paleis Soestdijk kunt u heerlijk wandelen tussen eeuwenoude bomen en genieten van verrassende doorkijkjes naar het prachtige witte Paleis. Vele generaties koninklijke bewoners en bezoekers hebben genoten van de schoonheid van Park Soestdijk.

In het park staan vele bezienswaardigheden, zoals het speelhuisje dat de jonge prinses Wilhelmina voor haar twaalfde verjaardag kreeg, de ‘geheime’ rododendrondoorgangen, de hondengraven van de hondjes van Anna Paulowna en sinds 2009 twee levensgrote bronzen beelden van Koningin Juliana en Prins Bernhard, van de hand van de vermaarde kunstenaar Kees Verkade.
Nu is het Park toegankelijk voor publiek en kan iedereen er wandelen. In de Oranjerie is een sfeervolle horecagelegenheid gevestigd, waar u een heerlijke lunch of high tea kunt gebruiken. In de watertoren vindt u de Paleiswinkel met een ruim assortiment cadeau-artikelen. Van dinsdag t/m vrijdag worden op vaste tijden parkrondleidingen georganiseerd, waarbij u meer hoort over de historie, de flora en de beelden die in het park te bewonderen zijn.

Het park is geopend van dinsdag t/m zondag tussen 09.15 en 17.30 uur. Kaarten voor het park zijn aan de kassa verkrijgbaar. Prijs volwassenen € 5,00, kinderen 4-12 jaar € 2,00, kinderen 0-4 jaar gratis.

Het Paleis is alléén toegankelijk d.m.v. een rondleiding. Toegangskaarten voor de rondleiding door het paleis zijn alleen verkrijgbaar via de website. Een kaart voor de rondleiding door het Paleis geeft automatisch ook toegang tot het park.Contactinformatie
Telefoon 035-5412841
Straat & nr.: Amsterdamsestraatweg 1
Stad: Baarn
Website: Website