Vind uw
Waar

Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum
vanaf: € 3,50

Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg

Domburg met het grillige duinlandschap, de altijd weer anders lijkende zee en de oude bossen die de dorpskern omzomen heeft vele dichters, componisten en schrijvers, maar vooral ook schilders geïnspireerd. Die aantrekkingskracht werd nog verhoogd door de bijzondere lichtval langs de kust en de weerschijn ervan over het land van Walcheren.

Het museum is een kopie van het in 1921 door wind en stormen verloren gegane tentoonstellingsgebouwtje, dat toen schuin tegenover het Badpaviljoen stond. In 1994 heeft het Marie Tak van Poortvliet Museum haar deuren op de huidige locatie geopend.

De tentoonstellingen in het Museum gaan over het leven en werk van hedendaagse kunstenaars die een band hebben met Zeeland. En natuurlijk over de Domburgse Kunstenaarskolonie (1890-1930) waaronder Jan Toorop en zijn dochter Charly, Piet Mondriaan en Jacoba van Heemskerck. Er is eveneens aandacht voor de vriendschappen en de wisselwerkingen die er tussen deze kunstenaars zijn ontstaan.

In de beschutte idyllische tuin vinden regelmatig exposities van beelden plaats.
Het museum heeft een aantrekkelijke winkel. Ook kunt u in het museumcafé of in de sfeervolle beeldentuin koffie of thee drinken.

Open: Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo | Seizoen: maart t/m novemberContactinformatie
Telefoon 0118-584618
Straat & nr.: Ooststraat 10 a
Stad: Domburg
Website: Website