Vind uw
Waar

Zeeland zet kant in beeld

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: exposities

Het Historisch Museum de Bevelanden geeft een aantrekkelijk beeld van kant door vijf eeuwen heen. Ook de vaste tentoonstellingen van het museum staan in 2014 in het teken van kant. Op de schilderijen in de schutterszaal zijn de regenten vereeuwigd met witte, kanten kragen. Soortgelijke, authentieke rond 1600 gemaakte Reticella kragen, uit prive bezit, zullen in de expositie te zien zijn. Daarnaast zijn negen historische figuren opgesteld, deze zijn gemaakt door kostuumontwerper Rien Bekkers.
De wisselexpositiezaal is gewijd aan heel bijzonder werk van kantkunstenares Yvonne Scheele. Zij schilderde met draden The Beauty of the Orient, a Lace Journey. Eigentijdse Tsjechische kantsieraden vullen de vitrine in de gang. In het museumcafe zullen enkele zwarte Chantillys stolas en bijpassende accessoires gexposeerd worden.
De trap naar de eerste etage is met prachtige detail fotos van kant, de entree voor spannende verhalen in kant. Het Beeld in de Kant staat hier centraal, verhalend in de vorm van een strip, als ook in heraldieke en symbolische zin. Dan is er een vitrine ingericht met Withofkant als hommage aan de onlangs op honderdjarige leeftijd overleden Zr, Judith, een beroemdheid in de kantwereld. Op de streekdrachtafdeling Zeeuws Meisje zal de ontwikkeling van de Zeeuwse Muts getoond worden aangevuld met Zeeuwse levenskant.Contactinformatie
Telefoon 0113-228883
Straat & nr.: Singelstraat 13
Stad: Goes
Website: Website
Start: 10/05/2014
Eind: 02/11/2014