Vind uw
Waar

Schildpaddencentrum nederland

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: dierentuinen
vanaf: € 7,00

In het Schildpaddencentrum in Alphen a/d Rijn leven veel soorten landschildpadden en waterschildpadden. Zo zijn er Roodwangsierschildpadden, Zaagrugschildpadden, Weekschildpadden, Chinese driekielschildpadden... maar ook Griekse landschildpadden en grote Afrikaanse landschildpadden te zien!
Voor u als bezoeker is het belangrijk te weten dat de schildpadden binnen onder de meest natuurlijke omstandigheden en op de juiste temperaturen zijn gehuisvest. Regen en wind hebben dan ook geen invloed op uw bezoek. Het Schildpaddencentrum is daarom onder elke weersomstandigheid te bezoeken.

Alle schildpadden zijn verkregen uit opvang. Er zijn dus geen schildpadden voor het Schildpaddencentrum uit de vrije natuur weggevangen of aangekocht!
De schildpadden zijn hoofdzakelijk geplaatst door particulieren en organisaties op het gebied van dierenhulpverlening zoals dierenbescherming en dierenambulance.
Ook treft u schildpadden aan die afkomstig zijn van inbeslagnames door overheidsdiensten zoals NVWA, Douane en Politie. Deze schildpadden kunnen echter niet meer worden teruggeplaatst in de vrije natuur.
Uiteraard hebben de schildpadden een verleden en zijn daarom niet altijd even mooi. Sommige schildpadden hebben een vergroeid of beschadigd schild waar ze overigens geen last van hebben.

Tijdens het bezoek kunt u een duidelijke indruk verkrijgen met betrekking tot de werkwijze binnen het Schildpaddencentrum. Zo kunt u met eigen ogen zien op welke wijze de schildpadden zijn gehuisvest. U kunt bijvoorbeeld controleren of de verblijven schoon zijn en tevens vaststellen hoe het met de gezondheid van de schildpadden is gesteld. U mag ons overigens aanspreken als u hierover bedenkingen heeft. Indien de drukte in relatie tot beschikbare medewerkers het toelaat... is het ook mogelijk om algemene vragen te stellen.

Kinderen kunnen leerzame speurtochten doen. Vragenlijsten voor deelname aan speurtochten kunnen bij de receptie van het Schildpaddencentrum worden opgehaald.
De speurtochten worden bij kinderen goed ontvangen en blijken in de praktijk een hoge educatieve waarde te bezitten.

Het Schildpaddencentrum is volledig rolstoeltoegankelijk. Binnen het centrum treft u daarom geen drempels aan. Bij de ingang ligt bovendien een oprijplaat en verder beschikt het centrum over breed uitgevoerde deuren, Miva-toilet en tenslotte een rolstoellift.

Openingstijden:
Woensdag t/m zondag: 12.00 tot 18.00 uur
Maandag en dinsdag gesloten

Bezoekadres:
J Keplerweg 26
Bedrijventerrein Molenwetering
2408 AC Alphen aan den Rijn (NL)

Open: Wo, Do, Vr, Za, Zo | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 0900-7244537
Straat & nr.: J Keplerweg 26
Stad: Alphen aan den Rijn
Website: Website