Vind uw
Waar

Boomkwekerijmuseum

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum
vanaf: € 4,00

Het Boomkwekerijmuseum geeft u een beeld van de geschiedenis van de boomkwekerij. De ontwikkeling van de boomkwekerij vanaf de middeleeuwen tot de hedendaagse moderne sierteelt kunt u volgen in een vaste tentoonstelling met originele voorwerpen, foto\\\'s en documenten. Het museum bestaat uit twee historische panden welke door een fraaie glazen kapconstructie met elkaar zijn verbonden. Deze overkapping creëert een ruime lichte ontvangsruimte waar de bezoeker koffie, thee, frisdrank of lunch kan gebruiken en waar eveneens workshops, bedrijfsfeesten, reünies of familiefeesten gehouden kunnen worden.
Het museum beschikt verder over een buitenterras met zicht op de museumkwekerij, buxusfiguren en Boskoopse ophaalbrug. Een authentieke boomkwekerswoning ingericht in de sfeer van 1900 - 1910, complementeert het geheel. 
U bent van harte welkom in het museum voor een individueel bezoek.
Een groepsrondleiding door het museum of een \\\'groene\\\' wandeling met een gids door het karakteristieke Boskoop kunt u op afspraak maken en naar wens combineren met een rondvaart langs Boskoopse kwekerijen uitgevoerd door de Stchting Rondvaarten en Promotie Boskoop.

Openingstijden:

in de periode van 1 april tot 1 oktober: dinsdag t/m vrijdag: 10:00 tot 16:00 uur
en op zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur

in de periode van 1 oktober tot 1 april: dinsdag t/m vrijdag: 13:30 tot 16:30 uur
en op zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur

het museum is gesloten op zondag, maandag, op feestdagen en van 27 t/m 31 december

Open: Di, Wo, Do, Vr, Za, | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 0172-217756
Straat & nr.: Reijerskoop 54
Stad: Boskoop
Website: Website