Vind uw
Waar

Royal delft experience

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum
vanaf: € 12,00

Koninklijke Porceleyne Fles/Royal Delft, opgericht in 1653, is de enige overgebleven Delftse aardewerkfabriek uit de 17e eeuw. Nog steeds wordt het wereld beroemde Delftse aardewerk volledig met de hand beschilderd volgens eeuwenoude tradities.

De Royal Delft Experience neemt de bezoeker mee op een moderne reis door de wereld van het eeuwenoude Delfts Blauwe aardewerk. De reis begint met een audiovisuele presentatie waarin de geschiedenis en het productieproces van het Delfts Blauw tot leven komt. Vervolgens komt u langs een demonstratie van een schilder, het museum en de fabriek waar het authentieke productieproces te zien is. In de eetkamer van Johannes Vermeer, een tijdgenoot van Royal Delft uit de 17e eeuw en de Koninklijke Schatkamer leert u de andere iconen van Delft kennen. In de showroom vindt u onze complete collectie handbeschilderd en souvenirs.

Bij Royal Delft kan de bezoeker naast een standaard tour meedoen aan één van onze schilderworkshops, genieten van een Delfts Blauwe High Tea in onze Brasserie of een arrangement boeken.

Open: Alle dagen geopend | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 015-2512030
Straat & nr.: Rotterdamseweg 196
Stad: Delft
Website: Website