Vind uw
Waar

Museum gouda: rembrandt in zwart-wit

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum
vanaf: € 10,00

Rembrandt is op reis door Nederland. Vanaf 1 juli tot en met 5 oktober 2014 is in Museum Gouda de tentoonstelling Rembrandt in Zwart-Wit  100 meesterlijke etsen te zien. De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen van vijf stadsmusea (Hoorn, Bergen op Zoom, Harlingen, Zutphen en Gouda) en een particuliere verzamelaar.

Er is veel gedaan om de etsen van Rembrandt voor een groot publiek toegankelijk en boeiend te maken. Zo krijgt de bezoeker een tablet mee, waarop de verzamelaar zelf de digitale gids is. Hij deelt zijn passie en kennis op die manier en brengt de kleine meesterwerken tot leven. Een speciale app helpt ook de jonge bezoekers de etsen van Rembrandt te ontdekken.

De tentoonstelling omvat 100 etsen uit de particuliere collectie van Jaap Mulders. De 100 etsen worden onderverdeeld in vier groepen van elk 25 etsen.

REMBRANDT ZELF EN ZIJN VROUWEN
Rembrandt heeft zichzelf talloze malen geportretteerd. In de tentoonstelling hangen negen geetste zelfportretten. Ook zijn vrouwen, zijn moeder, zijn Saskia, zijn Hendrikje heeft hij liefdevol getroffen.

OUDE EN JONGE MANNEN
Behalve vrouwen, heeft Rembrandt ook heel veel mannen geetst, jong en oud, mooi en lelijk. In Museum Gouda hangen er straks 25 bij elkaar om te vergelijken.

DE FLUITSPELER EN ANDEREN
Bovendien was Rembrandt een meester in het vastleggen van het dagelijks werk van ambachtslieden, muzikanten, juristen en boeren. De ets van de Fluitspeler is misschien wel de mooiste van alle.

REMBRANDT EN ZIJN BIJBEL
Heel veel etsen van Rembrandt zijn ontleend aan de Bijbel. In Museum Gouda zijn er 25 bij elkaar gebracht. Bekende verhalen van Adam en Eva, Abraham en Isaac, Jozef en Maria werden door Rembrandt in dramatische beelden omgezet. Rembrandt bracht met die kleine etsen heel grote verhalen op meesterlijke wijze dichtbij en invoelbaar.Contactinformatie
Telefoon 0182-331000
Straat & nr.: Achter de kerk 14
Stad: Gouda
Website: Website
Start: 01/07/2014
Eind: 05/10/2014