Vind uw
Waar

Museum De Lakenhal

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum

De Lakenhal: inspirerende schatkamer vol Hollandse meesters - een verrassend compleet overzicht van oude en nieuwe Leidse schilders van wereldfaam!
Lucas van Leyden - Rembrandt van Rijn – Jan Steen – Jan van Goyen – Gerard Dou – Floris Verster, Jan Toorop, Theo van Doesburg, Jan Wolkers

Waar ter wereld woonden en werkten tegelijkertijd Rembrandt van Rijn, Jan Lievens, Gerrit Dou en Jan van Goyen? Juist. In Leiden. In Museum De Lakenhal – het enige kunstmuseum in de stad - zijn de werken van deze beroemde kunstenaars te bewonderen. Naast deze schilderijen zijn er nog talloze andere historische stukken te zien: van gebruiksvoorwerpen tot munten, wapens en harnassen. Ook de Leidse lakenindustrie komt ruim aan bod. De Lakenhal neemt u mee in de roemruchte geschiedenis van deze typisch Hollandse stad.

En er is nog meer te zien in De Lakenhal: in wisselende tentoonstellingen komen kunstenaars van nu aan bod. Een sprankelend aanbod van inspirerende actuele kunst, afgewisseld met theater, muziek of andere geluidswerken.

In 2010 kunt u de medewerkers van het museum op zaal aan het werk zien: op een 50 meter lange band worden 15.000 depotstukken opnieuw beschreven en geïnventariseerd. Nog nooit was er zo veel te zien in Museum De Lakenhal!

Openingstijden: di tm vr 10-17 u, za, zo en feestdagen 12-17 u. Gesloten op 1 januari, 25 december en op maandag.

Toegansprijs: gratis voor bezoekers t/m 18 jaar en museumkaart,
CJP en 65+ € 4,50
18-65 jaar € 7,50

Activiteiten:
Museum De Lakenhal organiseert met regelmaat (kinder)activiteiten. Voor een actueel overzicht mail ons.

Verwacht:
Lucas van Leyden en de Renaissance (voorjaar 2011)
Leidens Beleg en Ontzet: Van Vrijheidsstrijd tot Volksfeest (najaar 2011)

 Contactinformatie
Telefoon 071-5165360
Straat & nr.: Oude Singel 32
Stad: Leiden
Website: Website