Vind uw
Waar

Futureland

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: bezienswaardigheden

Beleef de toekomst in FutureLand

Op de zeewering van de huidige Maasvlakte, met uitzicht op het nieuw ontwikkelde land, daar staat FutureLand, het informatiecentrum van Maasvlakte 2. Hier is van alles te zien, te doen en te leren. FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen. In de interactieve omgeving van FutureLand is altijd wat te beleven.

Bekijk bijvoorbeeld Maasvlakte 2 vanuit de lucht in 2033, als het gebied volledig in gebruik is. In de Future Flight Experience scheer je over schepen, havens en containerkranen. Ervaar onder de levensgrote wereldbol waarom de Rotterdamse haven moet groeien of ga zelf aan het stuurwiel staan en zie hoe land boven water komt!

Nieuwsgierig naar Maasvlakte 2? Meer weten over het baggeren op zee, het opspuiten van een nieuw haventerrein of het lossen en laden aan de hypermoderne zeekades van de grootste haven van Europa? Kom dan naar FutureLand en beleef zelf wat straks historie is!

Stap in! Met de FutureLand Express XL naar het nieuwste stuk Nederland
FutureLand Express XL staat klaar voor een bijzondere rit naar het nieuwste stuk Nederland. Nieuw land, veel zand, maar vooral ook werk in uitvoering. Een druk bouwterrein dat niet vrij toegankelijk is voor publiek vanwege de gevaren en risico’s. Maar de nieuwe haven is ook een bijzonder werk dat het verdient van dichtbij gezien te worden. Met FutureLand Express XL kan dat. De ritprijs is € 5,75 per persoon.

Audiotour
Laat Loes je leiden! Loes Luca neemt je mee door het informatiecentrum en ze kan je precíes vertellen hoe Nederland een stukje groter wordt gemaakt. In een halfuur leer je alles over de aanleg van Maasvlakte 2 en je kan het allemaal met eigen ogen aanschouwen. De audiotour met Loes Luca is voor € 3, - te huur bij de balie.

Maasvlakte 2 vanaf het water!
Nieuw in FutureLand is de FutureLand Ferry! Laat je meevoeren langs nieuwe kades en vers opgespoten land in een sfeervolle salonboot. Zo zie je goed hoe hoog de kade is! De kapitein zorgt tot het voorjaar van 2013 voor een een frisse kijk op de haven van de toekomst. Een rondvaart kost € 8,75 per persoon.
Praktische Informatie
FutureLand is voor individuele bezoekers gratis toegankelijk. De instaprondleiding start iedere zondag om 12:00 uur. Kom je met een groep? Boek dan een rondleiding. Je wordt in de filmzaal ontvangen met een presentatie en introductiefilm. Bij de exposities krijg je uitgebreide toelichting. Neem voor informatie en kosten contact met ons op. Scholen zijn natuurlijk ook van harte welkom.
FutureLand, Informatiecentrum Maasvlakte 2 in Maasvlakte leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.Contactinformatie
Telefoon 010-252 252 0
Straat & nr.: Europaweg 902
Stad: Maasvlakte
Website: Website