Vind uw
Waar

Museum Noordwijk

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum
vanaf: € 3,00

Het Museum Noordwijk is gevestigd in een fraai behouden gebleven, 400 jaar oude binnenduinse hoeve. Het pand dat onder monumentenzorg valt heeft eerst als visserswoning gediend en is later verbouwd tot boerderij. Het museum geeft een goed tijdsbeeld van het Noordwijk rond de vorige eeuwwisseling compleet met stijlkamer, bedstede en een \\\'plee\\\' van toen. Ook de voorraadkelder en het binnenplaatsje zijn in tact te bezichtigen. Naast de stijlkamers en de minutieus na gebouwde scheepsmodellen neemt de Noordwijkse klederdracht een belangrijke rol voor haar rekening binnen het museum.
Verder geeft het museum u een beeld over de tijd van de zogenaamde bomschuiten, kleine vissersschepen met een platte bodem, die met behulp van paarden op en vanaf het strand werden getrokken. Een uitgebreide fotocollectie geeft een goed beeld van meer dan 100 jaar vissers wel en wee.

Na de kruidenteelt in de 19de eeuw werd de bollenteelt een belangrijke bron van inkomsten voor de streek rond en in Noordwijk. In de stal van het museum vindt u gereedschap en materialen die in vroeger jaren in de bollenteelt werden gebruikt. De klompen staan netjes in het klompenrek, de witte klompen waren voor de zondag.

Van 2 april to 2 oktober is de expositie \\\"Charlotte van Pallandt werken in Noordwijk\\\" in onze stal en Blauwdooterzaal te zien. Een niet te missen hoogtepunt. Tevens zijn de exposities \\\"zondagse zomerjurken\\\" en \\\"Verzegeld in lood\\\" in ons Museeum Noordwijk.

Open: Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 071-3617884
Straat & nr.: Jan Kroonsplein 4
Stad: Noordwijk
Website: Website