Vind uw
Waar

Bouwstad

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum

Bouwstad
In Bouwstad kunnen kinderen de gehele zomer, samen met hun ouders of begeleiders, aan de slag in maar liefst zes bouwplaatsen. Bouwstad is het vervolg op de succesvolle zomertentoonstelling ‘De Bouwplaats’ uit 2009. Net zo leuk, maar helemaal anders. In de tentoonstelling gaat het niet alleen om het maken van individuele bouwwerken. Belangrijk is ook hoe deze constructies met elkaar een stad kunnen vormen. Kinderen worden in Bouwstad geïnspireerd door werken van beeldend kunstenaars zoals Erik Sep, Thea Schulz, Shafelly Snijders en Chris Mudde.

Zes bouwplaatsen
In iedere bouwplaats wordt gebouwd met verschillend materiaal en krijgen de kinderen een spannende opdracht: ‘Hoe maak je een constructie van Lego waar je doorheen kunt kijken?’ of ‘Kun je een toren bouwen die op een bijzondere manier in elkaar stort?’. Kinderen worden ook gestimuleerd na te denken over verschillende perspectieven met vragen als: ‘Maak een stad zoals je die ziet vanuit een helikopter als je er overheen vliegt!’. In de tentoonstelling is verder een enorme constructie waar alle kinderen aan mee kunnen bouwen. Bezoekers die even uit willen rusten kunnen plaatsnemen op één van de bankjes aan het bouwplein of het leuke Bouwstadspel spelen in de bouwkeet.

Workshops
Op woensdag, zaterdag en zondag (en in de zomervakantie alle dagen) kunnen kinderen na een bezoek aan de tentoonstelling ook een workshop volgen. In de workshop ‘Stadsfratsen’ maken ze van verschillende gebouwen hun eigen ontwerp. ‘Is dat raam niet een prachtige schoorsteen en hoort dat balkon niet op het dak thuis?’. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar en duurt ongeveer 1,5 uur. Op 16 en 30 juni en op 14 juli kunnen kinderen ook deelnemen aan de speciale bouwworkshops o.l.v. van kunstenaar Erik Sep.

Openingstijden
‘Bouwstad’ is te zien vanaf 28 mei t/m 15 augustus 2010. Villa Zebra is geopend van dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur. Vanaf 5 juli t/m 15 augustus 2010 is Villa Zebra op alle doordeweekse dagen al geopend vanaf 10.00 uur (ook op maandag).

 Contactinformatie
Telefoon 010-2411717
Straat & nr.: Stieltjesstraat 21
Stad: Rotterdam
Website: Website