Vind uw
Waar

Muzee Scheveningen

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: museum
vanaf: € 6,00

Muzee Scheveningen heeft twee boeiende collecties onder een dak. De ene collectie toont de geschiedenis van het vissersdorp en de badplaats Scheveningen. De andere het fascinerende dierenrijk onder de zeespiegel. Deze collectie omvat onder andere een grote verzameling schelpen.

Het dagelijks leven in Scheveningen van begin vorige eeuw komt tot leven in stijlkamers. Klederdrachten en sieraden krijgen aparte aandacht.
Daarnaast kunt u een kijkje nemen in een Schevenings straatje. Kinderen spelen en vrouwen doen de was. Even verderop ziet u een kruidenierswinkel en een klaslokaal.
Bijzonder interessant is het bemanningsverblijf voor in de bomschuit. Hier ziet u hoe de vissers aan boord leefden.
Daarnaast is er een fraai beeld van het strandleven door de tijd heen. U kunt een originele badkoets bekijken. Paarden trokken deze koets de zee in en van daaruit gingen de badgasten te water.

In de Zeezaal waant u zich onder water. Een enorme verscheidenheid aan levensvormen laat u het leven in de oceaan op verschillende dieptes zien. De audiovisuele presentaties spreken tot de verbeelding. Opvallende blikvanger in deze zaal is een levensecht koraalrif.

Het hele jaar door zijn er verschillende wisseltentoonstellingen. Raadpleeg hiervoor onze website.

Open: Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 070 -3500 830
Straat & nr.: Neptunusstraat 92
Stad: Scheveningen
Website: Website