Vind uw
Waar

Artipico Kunstgalerie at Kunstuitleen

Geschikt voor: Kinderen / Volwassenen / Ouderen / Gehandicapten
Rubriek: exposities

Artipico: Kunst voor levensgenieters

‘Smaak verbindt de verscheidenheid’

Galerie Artipico in Schiedam valt op door haar eigenwijze keuze in hedendaagse kunst. Een grote verscheidenheid aan beelden en schilderijen, verzameld met passie en met het doel deze zonder drempels en tegen een scherpe prijs bij u thuis te brengen.

Geroezemoes

Tientallen kunstige ogen kijken je aan als je de intieme huiskamergalerie Artipico binnen stapt. Van fel modern tot rustig klassiek; uiteenlopende abstracte en figuratieve schilderijen en sculpturen die onmiddellijk je blik grijpen en haast tegen je praten. Geroezemoes van vrolijke, dromerige, nieuwsgierige, mysterieuze, of sensuele bonte figuren; speelse kunstwerken en sierlijke beelden die samen toch wonderwel een smaakvolle eenheid vormen.

Typisch Artipico

Die kenmerkende Artipico-eenheid wordt puur gevormd door de smaak en passie voor kunst van eigenaar Edwin Voute en zijn medewerkers. Als een kunstwerk niet aanspreekt, haalt Artipico het ook niet in huis. Vanwege zijn grote liefde voor kunst is Voute zelf al sinds zijn studententijd een verwoed kunstverzamelaar en Artipico is dan ook vooral zijn uit de hand gelopen en volledig geprofessionaliseerde \\\'hobby\\\'.

Artipico staat voor typische of kenmerkende kunst  afgeleid uit het Spaanse  woord tipico en de galerie werkt dan ook nauw samen met circa vijftig opvallende Nederlandse en internationale kunstenaars. Schiedamse grootheden als Jacques Tange, beroemde kunstenaars als Clemens Briels en Joop Polder en veel jonge talenten als Jeffrey Burger en Rene Jacobs.

Plezier

De mensen van Artipico willen vooral het plezier dat zij zelf aan kunst beleven overbrengen en steeds meer potentiële kunstliefhebbers  attent  en enthousiast maken voor de bijzondere kunstcollectie die deze galerie heeft verzameld. “Echte kunstminnaars zijn levensgenieters”, vindt eigenaar Edwin Voute.  Of u nou jong of oud bent, een smalle of een brede beurs; voor iedereen hebben wij wel iets in huis. Zo nodig kan Artipico het aangekochte werk ook voor u inlijsten en leveren wij sokkels op maat. Bovendien kunt u een zoekopdracht bij Artipico plaatsen voor een specifiek kunstwerk of dit in opdracht laten maken.

Meedenken

Aan de beige muren onder oude plafondbalken, op de grond en op tafeltjes en kasten die als eilandjes door het atelier staan; overal in Artipico zie je kunstwerken. Door de huiskamersfeer bij de galerie, krijgen kunstliefhebbers daar al een indruk hoe de aankoop er thuis uit zal zien. Als service brengen de medewerkers van Artipico niet alleen het gekochte of gehuurde kunstwerk kosteloos door heel Nederland en België bij u thuis, maar denken bovendien mee over kleur en lichtinval en hangen het werk persoonlijk voor u op. Vaak neemt  medewerker Ron ook wat extra schilderijen mee, zodat u thuis eventueel toch nog voor dat andere werk kunt kiezen.

Service, service, service

Bij Artipico gelden geen drempels. Van alles is mogelijk; voordelig kunst huren, lease, kosteloze, gespreide betaling, vrijblijvende gratis bezichtiging aan huis of op kantoor, adviezen over kunst beleggingen en ook over een korting doen we niet moeilijk. Huren kan handig zijn als u nog niet zeker weet of u een bepaald kunstwerk wilt aanschaffen. Huur eerst een tijdje zodat u het eerst wat kunt aankijken. En als u na een paar maanden beslist dat u toch liever een ander werk wilt hebben, krijgt u bij Artipico daar alsnog korting op. En wilt u iemand kunst cadeau doen, maar niet voor de ander kiezen? Dan is de KunstCadeauBon zeker een goed alternatief.

Centrale ligging

Een beetje bescheiden aan de rand van de Grote Markt ligt galerie Artipico op een prachtige  locatie in het historische hart van Schiedam. Midden tussen statige oude gebouwen en zonnige terrasjes in het centrum van de oude jeneverstad, vlakbij het Schiedams gemeente museum.

Open: Wo, Do, Vr, Za, Zo | Seizoen: Gehele jaarContactinformatie
Telefoon 010-4551561
Straat & nr.: Grote Markt 39 A
Stad: Schiedam
Website: Website