3 prachtige autoroutes op Mallorca – er op uit met de auto

3 prachtige autoroutes op Mallorca – er op uit met de auto

Het eiland Mallorca is een echte parel in de Middellandse Zee. Wie er een keer is geweest, keert er altijd weer terug. De prachtige azuurblauwe zee, de brede zandstranden, de groene natuur en het heerlijke klimaat maken deze bestemming tot een heerlijk vakantieoord. En op het eiland zelf is er ook van alles te zien en te doen. Huur er dus zeker een auto om wat mooie roadtrips te maken. Vandaag zetten we de beste autoroutes plus alle highlights even voor je op een rij.

West Mallorca

Deze route bedraagt in totaal 170 kilometer en duurt rond de 4,5 uur. Start in Valdemissa en bezoek er het beroemde klooster waar Chopin ook verbleef. Reis daarna door naar Deia een klein dorpje in het Tramuntana gebergte. De volgende bestemming is Soller een luxe stad met prachtige herenhuizen en gezellig marktplein.

Breng ook even een bezoekje aan Port de Soller het gezellige bijbehorende havenstadje. Het volgende dorp is het sprookjesachtige Fornalutx. Een prachtig dorpje met steile steegjes, veel citrusbomen en vele trappen.

Rijd door naar Cala Tuent en bezoek er de twee grote stuwmeren. Via een wandelpad kun je naar de oever lopen. Geniet even van een lekker dagje strand en snorkelen in Cala Tuent. Je rijdt door de bergen en geniet van fenomenale uitzichten.

Wil je graag een auto huren in Mallorca? Bij Easyterra kun je alle autoverhuurders in één oogopslag vergelijken.

Zuid Mallorca

Je begint deze reis van rond de twee uur in Andratx en rijd door naar Portal Nous. Ga er even op de boulevard aan de haven zitten en geniet er van een kop koffie. Hier vind je de jetset van Mallorca inclusief luxe restaurants en haven.

Vervolg je route naar Port d’Andratx ook een leuk klein dorpje met veel restaurantjes aan het water. In het centrum vind je allerlei leuke, luxe boetiekjes. Bezoek er zeker ook even het trappistenklooster La Trapa.

De route gaat daarna verder door de bergen naar Banyalbufar. Een prachtig berglandschap met schitterende uitzichten op zee. Het is er rustig en weinig toeristisch.

Vervolg je route naar Sa Granja een plek die bekend staat vanwege de vele middeleeuwse finca’s. Je kunt er heerlijke eigengemaakte traditionele Mallorcaanse producten kopen zoals vijgentaart en salami.

Rijd daarna door naar Palma en sluit af met een bezoek aan deze stad en een lekker diner aan de boulevard. Voor het huren van je auto is Easyterra een goede keuze. Je kunt er alle autoverhuurders  in één oogopslag vergelijken, kostenloos annuleren en ze hebben meer dan 8.000 ophaallocaties.

Noord Mallorca

Wil je niet zo ver reizen? Dan is dit een optie. Deze route duurt namelijk maar een uur. Je begint je reis in het Parc Naturel de s’Albufera. In dit park kun je verschillende hikes maken. Het park kent een rijke flora en fauna en verschillende meren.

Daarna rijd je door naar Ca’n Picafort. Een leuk kustplaatsje met gezellige boulevard en een prachtig uitgestrekt zandstrand. De volgende plaats van bestemming is Arta. Dit plaatsje ligt in een prachtige groene natuurlijke omgeving. Bezoek er de kerk, burcht en het kasteel en geniet er van het fenomenale uitzicht.

Reis door naar Capdepera en bezoek er het beroemde kasteel en de oude historische kerk met de Madonna. Deze dorpjes staan vooral bekend vanwege de vele kunstenaars en handenarbeid. Je vindt er handgemaakte manden en hoeden van palmblad.

Sluit je reis af met een bezoek aan Cala Ratjada; een leuk gezellig winkelstadje dat niet al te toeristisch is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *