Dit zijn de mooiste plaatsjes in Zuid Spanje

Dit zijn de mooiste plaatsjes in Zuid Spanje

Zuid Spanje staat bekend om zijn heerlijke warme klimaat. Niet zo verwonderlijk dus dat veel Nederlanders en Engelsen overwinteren in dit deel van Spanje. En naast het heerlijke warme klimaat heeft Zuid Spanje ook heel veel te bieden op gebied van kunst en cultuur. Denk aan steden als Sevilla, Cordoba en Grenada, het Alhambra. En verder staat Andalusië natuurlijk bekend om zijn overheerlijke tapas en lekkere vers gegrilde visgerechten op het strand. Kortom, met alle ingrediënten voor een zonovergoten vakantie met volop genieten. We zetten de 5 mooiste authentieke badplaatsjes van Zuid Spanje even voor je op een rij.

Las Negras

Midden in een natuurreservaat in Andalusië vind je het hippie-achtige dorpje Las Negras. Een klein en authentiek vissersdorpje met lang zandstrand en azuurblauw water. Hier vind je geen grote hotelketens maar rust, authenticiteit en natuur. Je kunt er heerlijk snorkelen of relaxen op het uitgestrekte zandstrand. Of maak een wandeling naar de hippie kolonie in San Pedro. En ook om Las Negras heen is er genoeg te doen. Boek er één van de fraaie vakantiehuizen in Spanje voor een goed verzorgde en ontspannen vakantie

Nerja

Ook Nerja is een voorbeeld van zo’n magisch en ongerept badplaatsje. Je kunt er heerlijk watersporten of één van de in totaal dertien stranden bezoeken. Breng er zeker even een bezoekje aan de promenade die op een hoge ruige klif ligt. Daar geniet je van een fenomenaal uitzicht over de stad. Ook de bekende grotten van Nerja met hun bijzondere stalactieten en stalagmieten zijn een aanrader. Ook staat dit stadje bekend om de paleolithische schilderijen.

Zahara de los Atunes

Dit dorpje ligt in het uiterste zuiden van Spanje en lijkt wat op de dorpjes die je in de Algarve vindt. Palmbomen, een uitgestrekt zandstrand en een azuurblauwe zee. Het plaatsje staat garant voor een heerlijke relaxte en zonovergoten vakantie. Geniet er van de heerlijke verse tonijn in één van de diverse restaurantjes. Of bezoek het nabijgelegen Gibraltar, Tarifa of Cadiz. Deze locatie is ook bekend bij de windsurfers omdat er altijd een verkoelend, lekker briesje is.

Calella de Palafrugell

Grote rotsformaties met zandstranden en een prachtig authentiek vissersdorpje met boulevard aan zee. Hier kun je nog vakantie vieren in een rustige, niet al te toeristische omgeving. De sfeer in dit authentieke vissersdorpje is oorspronkelijk, relaxt en gezellig. Geniet er van de heerlijke warme Spaanse zon en het gezellige dorp vol met kleinschalige winkels en restaurantjes. In dit dorpje waan je je een beetje op een minder bekend eilandje in Griekenland. Bezoek er zeker ook even de fraaie botanische tuin. En boek ook zeker een echte traditionele, Spaanse villa in de Costa Brava als vakantiehuis.

Moraira

Ook Moraira is een goed voorbeeld van een dorpje dat nog niet is aangetast door het toerisme. Kenmerkend voor dit plaatsje is de prachtige heldere azuurblauwe zee, grote jachthaven en het fijne brede zandstrand. En natuurlijk ontbreken ook de restaurantjes niet. Vanuit de haven vind je hier elke dag verse vis. Ook is er een gezellig centrum met allerlei leuke winkeltjes met regionale producten. Daarmee is dit plaatsje echt nog authentiek en gezellig. Het is een luxe badplaats die vooral bezocht wordt door levensgenieters met een bovenmodaal inkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *